Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Koninklijke 500 vanaf maandag op NPO Radio 2

NPO Radio 2 staat van maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april in het teken van de De Koninklijke 500. Dit is een lijst met de beste muziek van eigen bodem. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Het Regent Zonnestralen’ van Acda en De Munnik of ‘Nobody’s Wife’ van Anouk. De lijst wordt uitgezonden op NPO Radio 2 tussen 09:00 en 18:00 uur.

Foto: NPO Radio 2

Stemmen op de lijst kan nog tot en met vrijdag 19 april 16.00 uur via nporadio2.nl. Er kunnen minimaal 10 en maximaal 20 nummers doorgeven worden voor De Koninklijke 500. De lijst wordt op maandag 22 april bekendgemaakt, met uitzondering van de top 10. Vorig jaar stond de Golden Earring met het nummer Radar Love uit 1973 op nummer 1.

Popquiz Oranje
Ook op NPO 1 wordt aandacht besteed aan de Nederlandse popmuziek door Thomas van Luyn en Leo Blokhuis. Die presenteren het tv-programma: ‘Popquiz Oranje’. In vier afleveringen wordt de Nederlandse popmuziek van verleden tot heden gevierd met drie teams van twee bekende Nederlanders. [RadioWereld.NL]