Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thomas van Luyn en Leo Blokhuis van start met Popquiz Oranje

Thomas van Luyn en Leo Blokhuis, presentatoren van de ‘Top 2000 Quiz’, starten op zaterdag 6 april met een nieuwe wekelijkse tv-programma: ‘Popquiz Oranje’. In vier afleveringen op NPO 1 wordt de Nederlandse popmuziek van verleden tot heden gevierd met drie teams van twee bekende Nederlanders.

Foto: Elvin Boer

Op weg naar Koningsdag hebben de bn’ers al spullen voor de vrijmarkt verzameld en elk voorwerp staat symbool voor een thema uit de popmuziek, wat leidt tot een aantal vragen. In vier afleveringen komt heden en verleden voorbij: van Doe Maar tot Froukje, van Extince tot Golden Earring en van 2 Unlimited tot Typhoon.

In deze quiz staat de hele Nederlandse popmuziek centraal van de jaren zestig tot nu. ‘Popquiz Oranje’ is vanaf zaterdag 6 april wekelijks te zien om 19.05 uur bij de NTR op NPO 1.

NPO Radio 2
In april zal NPO Radio 2 ook veel aandacht besteden aan de Nederlandse popmuziek. Dan komt NPO Radio 2 met een nieuwe editie van de Koninklijke Top 500. De lijst wordt eind april een week lang overdag uitgezonden. Vorig jaar stond de Golden Earring met het nummer Radar Love uit 1973 op nummer 1. [RadioWereld.NL]