Zoek
Sluit dit zoekvak.

Publieke omroepen ARD, ZDF en Deutschlandradio vertrouwen op muziekherkenning door SoundAware

SoundAware gaat ook voor de gezamenlijke Duitse publieke omroepen ARD, ZDF en Deutschlandradio de rapportage van muziekgebruik aan GEMA en GVL verzorgen. De audio fingerprint technologie van SoundAware wordt door meer dan 130 publieke radio- en televisieprogramma’s gebruikt om de afgespeelde muziek te identificeren.

Radio- en televisieomroepen in Duitsland rapporteren de muziek die ze draaien per seconde aan de auteursrechtenorganisaties GEMA en GVL. De verdeling van royalty’s aan de rechthebbenden is gebaseerd op deze gegevens.

Sinds 2020 wordt deze rapportage bij ARD, ZDF en Deutschlandradio uitgevoerd via een centraal bediend, grotendeels geautomatiseerd muziekherkenningssysteem. SoundAware heeft de opdracht gewonnen in een nieuwe aanbesteding.

saillant detail is dat GEMA, de Duitse BUMA, een meerderheidsbelang in SoundAware heeft.

Harold de Groot (CEO van SoundAware) voegt toe: “We zijn vereerd dat we als partner zijn gekozen en we zijn erg enthousiast om onze expertise en technologie in te zetten voor de muziekidentificatieprocessen van ARD, ZDF en Deutschlandradio. De kern van onze samenwerking is het bevorderen van een eerlijke vergoeding voor rechthebbenden in de muziekindustrie. SoundAware kijkt uit naar een nauwe samenwerking.

SoundAware verzorgt in Nederland onder meer de muziekfingerprints (muziekregistratie) van radiostations voor Buma, Sena en Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (ten behoeve van controle muziekclausules en regiogerichtheid). Daarnaast verzorgt SoundAware ook de audiomatching voor het NMO Luisteronderzoek en stelt het elke maand de SoundAware Airplay Top 20 van meest gedraaide hits op de radio samen. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *