Vlaanderen: Studio 100 trekt de stekker uit 100 Crooners op DAB+

Studio 100 heeft vrijdag de stekker getrokken uit het digitale radiokanaal 100 Crooners, dat in Vlaanderen op DAB+ te ontvangen was, alsmede via internet. Ook de andere radiokanalen van Studio 100 op internet zijn verdwenen, zo meldt Radiovisie.

Foto: video still Facebook

100 Crooners verscheen in september vorig jaar op DAB+. Het was onderdeel van de plannen van Studio 100 om een landelijk FM-kavel te bemachtigen. Digitale radio was een belangrijk beoordelingscriterium. 100 Crooners zond non-stop croonermuziek uit.

Maar in februari van dit jaar werd duidelijk dat Studio 100 naast een FM-kavel grijpt. De drie te verdelen kavels gingen naar de bestaande partijen: Qmusic, Joe en Nostalgie.

Studio 100 kondigde daarop juridische stappen te ondernemen. Onder meer de stap naar de Raad van State (RvS) werd gemaakt. Maar die lijkt het bedrijf achter K3, Kabouter Plop en Samson niet echt gunstig gezind. Eind mei adviseerde de auditeur, een vooronderzoeker, van de RvS dat het proces van Studio 100 geen spoedeisend belang heeft.

Later deze maand beslist de RvS of het advies van de auditeur gevolgd wordt. Mocht dat het geval zijn, dan kan het proces nog wel jaren duren, terwijl de vergunningen maar vijf jaar geldig zijn.

Wat de beslissing van de RvS ook mag zijn, Studio 100 heeft aangekondigd de procedure voort te zetten “en zal er toch minstens twee of drie jaar een donkere wolk boven die sector hangen.

Dat Studio 100 nu al de stekker uit al haar radiokanalen heeft getrokken, komt niet geheel als een verrassing. Eerder zei directeur Hans Bourlon al: “Er is vandaag geen leefbaarheid voor een DAB+-zender om die zomaar vanuit het niets op te starten.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Wat enorm jammer dat 100 Crooners niet meer te beluisteren valt!! Echt een zender waar we ons weer in onze jeugd waanden met de muziek uit de jaren 60/70!

Reacties zijn gesloten.