Zoek
Sluit dit zoekvak.

Komkommer-nieuws op Vrijdag 31 Augustus 2001

[05.00 uur]

Goedemorgen

De VPRO heeft een bijzonder radio/internetprogramma bedacht. Als variatie op de webcam, wordt hierbij gebruik gemaakt van de ‘webfoon’. Acht uur lang tappen Carolien Euser en Nathalie Faber in De Avonden live de gesprekken en andere geluiden af van een tiental mensen. Zo krijg je intieme gesprekken, onbekende locaties en onverwacht drama te horen. Van zonsondergang tot zonsopgang staan de gsm-microfoontjes van de hoofdpersonen in een open verbinding met de Tele-Tap centrale in Studio Amstel. Op de website Tele-tap.net kan je een kanaal kiezen, en tijdens de radio-uitzending wordt er geschakeld tussen de verschillende telefoontaps. Om toegang te krijgen tot de site heb je wel Shockwave en Windows Media Player nodig.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Afgelopen maandag is De Hunt voor de derde keer gestart. Het Yorin programma gaat over een groep mensen (foxes) die worden opgejaagd door de hunters. De foxes hebben een camera bij zich en moeten binnen bepaalde periode van A naar B in Nederland en zijn daarbij verplicht iedere dag tien kilometer te lopen. De hunters zijn kijkers thuis die op jacht kunnen gaan naar de foxes. Als ze hen hebben gevangen, door de foxes op film vast te leggen, ontvangen zij een geldprijs. Op de internetsite kun je de avonturen van de foxes volgen en hints oppikken. Ook kun je hier verslagen van de weekenden lezen, dan zijn er namelijk geen tv-uitzendingen. Meer info vind u natuurlijk bij www.dehunt.nl

Studio Parkstad is het zondagmiddagprogramma van Radio Parkstad, de lokale omroep van Veendam. (ether 106.9, kabel 100.8) Het nieuws-, sport- en amusementsprogramma besteed vanaf deze week aandacht aan de komst van de Euro. Gebleken is namelijk dat hier nogal wat moeilijkheden mee zijn te verwachten. Vooral de oudere inwoners van Veendam en omgeving weten geen raad met de Euro. Krijg ik nu de helft minder geld?, Wordt alles de helft goedkoper?, Waarom komt die Euro eigenlijk? – in een aantal weken zal Studio Parkstad dit gaan uitleggen. Ook wordt er aandacht besteed aan de uitdrukkingen en gezegden rondom het Nederlandse geld. Voordat de uitdrukkingen op 1 januari 2002 ook “achterhaald” zijn, passeren ze nog één keer de revue.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen zondag tussen 11:00 en 12:00 uur gaan genieten van een nieuwe serie zondagochtendconcerten (AVRO) op Radio 4. Het nieuwe programma Spiegelzaal gaat aan het concert vooraf.

Vanaf zaterdag is het in Taiwan streng verboden mobiel te telefoneren op brommer en scooter. Een slimme zakenman heeft hier op ingespeeld door een gsm-helm op de markt te brengen. In de helm zit een ingebouwd handsfree-setje, geschikt voor elke mobiele telefoon. De helm kost nog geen honderd gulden

Vanavond om 19.00 uur viert Radio 10 FM deejay Peter Holland 3 heugelijke feiten: zijn 30-jarig jubileum als radioman, 50 jaar in het leven en 10 jaar deejay bij Radio 10 FM. Voor deze bijzondere gelegenheid is vandaag (precies 27 jaar nadat Veronica en Noordzee de uitzendingen moesten stoppen) een speciaal programma op Radio 10 FM te horen m.m.v. Leo v.d. Goot, Ferry de Groot, Nico Steenbergen, Tom Mulder, Hans Hoogendoorn

Het rechtsreekse televisieverslag tijdens 2Vandaag van de aankondiging van premier Kok dat hij uit de politiek stapt, heeft 785.000 kijkers getrokken. Dat is slechts iets meer dan het gemiddelde voor het actualiteitenprogramma op Nederland 2. De aankondiging trok 26 procent van de televisiekijkers, 5,4 procent van alle Nederlanders. De waardering van het programma kwam op 7.0 uit, iets hoger dan de gemiddelde waardering van het programma, dat op 6.9 ligt. Het NOS-journaal van acht uur 1.565.000 kijkers. De waardering was 7.2

Consumenten zijn nog (lang) niet bereid in de buidel te tasten voor het downloaden van muziek. De nieuwe diensten die momenteel worden ontwikkeld door de platenmaatschappijen alsook Napster zullen hier geen verandering inbrengen. Die voorspelling doet onderzoeksbureau GartnerG2 in een nieuw rapport. Daartoe werden vierduizend volwassen internetgebruikers ondervraagd. Bijna vijftig procent van hen geeft aan muziek-CD’s af te spelen via de computer. Slechts 25 procent zegt via de PC naar gedownloade muziekbestanden te luisteren.

Kijkercijferkanon Spoorloos keert vanaf zondag terug op de buis. Het programma gaat op zoek naar bloedverwanten die elkaar uit het oog zijn verloren. Na drie verschillende presentatoren, gaat het programma verder zonder gastheer of -vrouw.

Deze week werd bekend dat Dutchtone SMS-berichten weert die vanaf websites worden verstuurd. Via www.smsone.nl heb je daar geen last van. Sommige SMS-platforms maken gebruik van de goedkope tarieven die gehanteerd worden door operators in bijvoorbeeld Zwitserland en Zuid-Afrika. SMSOne maakt gebruik van de diensten van Nederlandse operators die wel door Dutchtone geaccepteerd worden. Met SMSOne kun je bijvoorbeeld één bericht naar meerdere mensen tegelijk sturen. SMSOne is gericht op bedrijven; bijvoorbeeld de schoenenwinkel die een berichtje stuurt dat je schoenen klaar zijn of de tandarts die je een herinnering stuurt dat je morgen een afspraak heb.

We zitten nog steeds midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Het 58ste filmfestival van Venetië werd gisteravond geopend door de Macedonische regisseur Milcho Manchevski. Met zijn langverwachte tweede speelfilm ‘Dust’ bracht de voormalige Gouden Leeuw-winnaar het oorlogsgeweld in zijn vaderland dichtbij, ook al keerde hij terug in de tijd, naar het einde van de 19e eeuw.
Lees hier verder

Tele2 Mobiel, nieuw op de Nederlandse mobiele markt, geeft een bonus van 6,6 cent per minuut op elk inkomend gesprek bij een mobiele Tele2-beller.
Lees hier verder

De AVRO heeft een kort geding aangespannen tegen het moederbedrijf van Net5, SBS Broadcasting, en presentator Gert-Jan Dröge. De AVRO eist dat Net5 en Dröge stoppen met hun plan om het populaire tv-programma Glamourland op de commerciële zender te gaan uitzenden. Dröge presenteerde het succesvolle Glamourland negen jaar lang bij de AVRO. De presentator en omroep waren samen eigenaar van de naam.
http://www.nieuwsklik.nl/trouw/SHO-CUL/ANP-300801-272-anp.html
Lees hier verder

Het nieuwe lokale radiostation Harderwijk FM wil per 1 december met uitzenden beginnen. Of dit lukt hangt af van de financiële bijdrage die aan de gemeente Harderwijk is gevraagd. De stichting Harderwijk FM, vorig jaar juni opgericht, heeft het financiële plaatje bijna rond.
Lees hier verder

Andries Knevel krijgt het als tv-presentator op Nederland 1 zo druk dat hij een deel van zijn directietaken bij de Evangelische Omroep voorlopig neerlegt. De EO-coryfee begint dinsdag niet alleen aan het tiende seizoen van zijn talkshow Het Elfde Uur, maar is vanaf 8 september ook wekelijks te zien in het nieuwe programma Knevel op zaterdag, waarin hij de actualiteit bespreekt.
Lees hier verder

‘Gillende sirenes, blauwe zwaailichten van een colonne politie-auto’s en carabinieri met automatische wapens als begeleiding. Zo streng was de beveiliging bij de opnames in Italië van een tv-spot van de campagne van de Europese Centrale Bank (ECB) waarbij échte eurobiljetten werden gefilmd.
Lees hier verder

De Britten hebben het niet meer op silliness, klaagde John Cleese kortgeleden vanuit Californië. Zou het? Juist deze week is Cleese’s eigen Fawlty Towers uitgeroepen tot de beste comedie van de jaren zeventig. En de hergeboorte van Absolutely Fabulous is ook geen overwinning voor de ernst. Na vijf jaar stilte maken hysterische reclamevrouw Edina (Jennifer Saunders) en haar permanent champagnedronken, nymphomane vriendin Patsy (Joanna Lumley) vrijdag op BBC1 hun comeback.
Lees hier verder

Het blijft tobben met UPC. Sterker nog: het lijkt alleen maar erger geworden. Over de hulpvaardigheid en bereikbaarheid van het bedrijf regende het vorig jaar al klachten. Na acties van consumentenprogramma’s en de Consumentenond beloofde het bedrijf beterschap. Resultaat: de service is nog steeds beroerd en op de koop toe is nu ook het tv-kijken zelf voor veel Haarlemmers een plaag geworden. Sneeuw, strepen en golven vullen het scherm. Sommige kijkers hebben een nieuwe tv gekocht – maar de strepen zijn gebleven. Anderen hebben het tv-kijken maar helemaal opgegeven.
Lees hier verder

Actrice Monique van de Ven gaat in het nieuwe TROS-programma Studio 2 een Máxima-inburgeringscursus presenteren. In de rubriek Welkom Máxima brengt zij de Argentijnse verloofde van kroonprins Willem-Alexander de fijne kneepjes van de Nederlandse cultuur bij.
De TROS heeft donderdag de winterprogrammering van de omroep bekendgemaakt. Het programma Studio 2, door velen beschouwd als het antwoord van de publieke omroep op Barend en Van Dorp, gaat pas in november van start.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend.