Headlines uit de krant: dinsdag 19 juni

Het Caz Blended on the Beach-festival komt dit jaar niet in Noordwijk. Burgemeester en wethouders kregen een verzoek van de radiozender om het housefeest, dat vorig jaar dik dertigduizend bezoekers trok, te herhalen. Uit het oogpunt van openbare orde heeft Noordwijk voor de eer bedankt.

Al vrij snel na het Cazfeest op 5 augustus vorig jaar meldde burgemeester Harry Groen dat hij een dergelijk feest niet meer in deze omvang zou toestaan. De radiozender, onderdeel van SBS Nederland, is met Noordwijk gaan praten over een eventuele andere plek voor het feest. Een van de mogelijkheden die Caz opperde was de Langevelderslag. Voor B en W was dat geen optie. Lees verder

Joost
Joost heeft zijn zinnen gezet op de huiskamer. De televisiedienst op internet wil zijn software integreren in settopboxen. Daarmee bereikt de televisiesoftware een miljoenenpubliek van mensen die wel televisie in de huiskamer kijken, maar niet op de computer. Enkele maanden terug werd Joost met veel bombarie geïntroduceerd. Het is software om televisie-uitzendingen via internet te bekijken. Het gaat om het nieuwste project van Janus Friis en Niklas Zennström, de mannen achter Kazaa en Skype. Ze kregen veel media-aandacht en dat maakte het sluiten van overeenkomsten met grote contentpartijen makkelijk; in de afgelopen maanden wist Joost contracten te tekenen met onder meer Viacom, Endemol en CBS. Niet lang daarna volgden deals met enkele grote adverteerders, waaronder Coca-Cola, Hewlett-Packard, IBM en Nokia. Lees verder

Spoorloos
Het gesprek heeft plaats op de tennisbaan bij het Vondelpark. Zo kan Derk Bolt de tennisles van zijn kinderen David (12) en Isabelle (9) combineren met praten over zijn nieuwe programma Gezellig naar de Krim, waarin hij een groep vijftigplussers volgt die met de caravan achter de auto naar Oekraïne rijdt. Dat fenomeen fascineert hem al vijftien jaar. De KRO-presentator is een paar dagen in Nederland. Het is schipperen met de tijd. ’s Avonds krijgt hij 25 man over de vloer voor zijn 52ste verjaardag. ,,Dat hoeft niet zo nodig van mij, maar als je zo vaak weg bent, is het wel eens handig iedereen in één keer te zien.’’ Lees verder

ANP
De grote Nederlandse krantenuitgevers hebben hun laatste belang in het Algemeen Nederlands Persbureau ANP verkocht. Met beleggingsmaatschappij Halder is een principeovereenkomst gesloten om het aandelenpakket van 30 procent dat in handen is van uitgevers PCM, De Telegraaf, Wegener en een aantal kleinere kranten, te verkopen, maakte het ANP maandag bekend. Deze transactie, waarvan de waarde niet bekend wordt gemaakt, is het sluitstuk van de verzelfstandiging van het ANP. De eerste stap hiertoe werd in 2004 gezet. Na de verkoop van de belangen van de krantenbedrijven, is het persbureau in bezit van investeerder NPM Capital (43,75 procent), Halder met eveneens 43,75 procent en het management met 12,5 procent. Lees verder

John
Telecombedrijf KPN heeft een pijnlijke fout gemaakt door aan justitie meer informatie te geven over het belgedrag van journalist John van den Heuvel (De Telegraaf) dan was gevraagd. Manager Gert Wabeke van KPN Security heeft dat maandag gezegd op basis van een interne reconstructie. Het is voor zover hem bekend de eerste keer dat het bedrijf zoiets heeft laten gebeuren. Wabeke noemde het extra wrang dat het juist in het geval van een journalist was. Lees verder

HDTV
Vrijwel gelijktijdig met de introductie van het nieuwe logo is het UPC gelukt de vorig jaar beloofde HDTV-decoder werkend te krijgen. UPC werkte afgelopen twaalf maanden in nauwe samenwerking met fabrikant Philips koortsachtig om de box op alle gangbare tv’s te laten draaien. Een jaar geleden waren er zoveel klachten en problemen dat de uitgifte na enkele tientallen klanten werd gestaakt. Stilletjes is UPC eind mei opnieuw met de uitgifte begonnen. Eerst met proefklanten en sinds 1 juni officieel op de UPC-site. Vergeleken met juni 2006 is er wel wat veranderd aan de box en de voorwaarden. Toen moest je ‘m kopen voor €49,95. Nu leen je de box van UPC, voor €29,99 activeringskosten en €39,00 voor de installatie door de monteur. Er komt voor HDTV altijd een monteur langs. UPC wil zeker weten dat het ding het doet op de tv van de klant. Lees verder

BBC
Het Palestijnse Leger van Islam, dat de BBC-correspondent Alan Johnston heeft ontvoerd, heeft zondag ontkend dat er een deal is gesloten om hem vrij te laten. Een zegsman van de militante groep verklaarde tegen de Arabische nieuwszender al-Jazeera dat de Schot zal worden „afgeslacht” als niet aan de eisen van de groep wordt voldaan. Lees verder