Hoelang worden artiesten als Marco Borsato en Ali B nog geboycot?

Op dit moment boycotten veel radiozenders nog steeds de muziek van Ali B en Marco Borsato. In het verleden gebeurde dat ook bij veel meer artiesten. Radiozenders willen niet geassocieerd worden met artiesten die zwaar negatief in het nieuws komen. Daarbij speelt de publieke opinie een belangrijke rol.

Foto: Pixabay

Beiden artiesten kwamen in opspraak na ernstige beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland die naar buiten kwamen door het programma BOOS van Tim Hofman.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Ali B en Borsato weer op de grote radiozenders te horen is. Dat wordt waarschijnlijk pas duidelijk als duidelijk is of ze vervolgd gaan worden, de afwikkeling van de procedure en wanneer het luisterpubliek hun muziek weer wil horen. En dat kan in dit geval best nog wel eens een tijdje gaan duren.

Muziek wordt steeds vaker geboycot van in opspraak geraakte artiesten. Het pas bij de hedendaagse cancelcultuur. Borsato en Ali B zijn dan ook niet de eersten. Dit gebeurde in het verleden al bij onder andere R. Kelly, Boef, Bilal Wahib en Michel Jackson. Radiostations gaan de muziek meestal weer draaien als de luisteraars dat ook willen. In het geval van Wahib duurde de ban drie maanden.

Tijdens de boycot lopen de artiesten ook veel royalty’s mis. Volgens net Financieele Dagblad zou Borsato door de boycot wel eens een slordige 78.000 euro mis kunnen lopen. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Ik vind het onzin om artiesten te boycotten. Het boycotten van artiesten lijkt op een soort paniekreactie van de media. Het blijft gewoon een feit dat Marco Borsato één van de beste Nederlandstalige zangers is. Er zijn vast wel een heleboel mensen die tijdens zo’n boycot, de ontbrekende muziek zelf thuis opzoeken via het internet. Ik geloof er niet in dat de muzieksmaak van mensen zo ineens plotseling zou veranderen (zoals radiostations met hun boycots wel doen beweren).

Reacties zijn gesloten.