Radiostations halen Ali B en Marco Borsato van de playlist (update)

Diverse radiostations hebben besloten om voorlopig geen muziek meer van Ali B en Marco Borsato te draaien. Aanleiding hiervoor zijn de ernstige beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van beide heren. Onder meer bij de radiostations van de NPO en bij Qmusic zijn Borsato en B per direct van de playlist verwijderd. Ook bij 100% NL zijn beide artiesten niet meer gedraaid vrijdag en ook bij de stations van Talpa (538, Sky, 10 en Veronica) staan ze momenteel niet op de playlist.

Foto: Pixabay

Nadat de afgelopen week al een flinke beerput openging over wat zich achter de schermen bij The Voice of Holland afspeelde, werd dit donderdagmiddag nog duidelijker met de uitzending van het programma Boos op Youtube.

“We zien de schokkende verhalen in BOOS en de enorme verontwaardiging bij het publiek daarover. Daarom hebben we besloten om de muziek niet langer op te nemen in de playlists van de radiozenders van de NPO”, zegt de woordvoerder. Eerder liet de NPO het nog aan de omroepen zelf over of ze Borsato wilden draaien of niet. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Benieuwd hoelang ze niet gedraaid worden.
    Maar worden de fanclubs van Marco B. en Ali B. nu ook opgeheven?

  2. Marco Borsato heeft flink wat successen gehad, vanaf 1994 in de Nederlandse hitlijsten. Zouden radiostations vanaf nu nog wel decennium-thema’s willen uitzenden? Stel je voor, een jaren 90 week/hitlijst zonder Marco Borsato. En ook een jaren 00 (2000 tot en met 2009) week/hitlijst zonder Marco Borsato. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere mooie liedjes gemaakt in de jaren 90 en 00. Het zal met het uitzenden van decennium-overzichten wel even wennen zijn dat er iets aan ontbreekt. Ik denk dat het tijd is voor radiostations om erover na te denken om te gaan stoppen met decennium-overzichten, als steeds meer grote artiesten geboycot worden. Hoe geloofwaardig, compleet en indrukwekkend is een decennium-overzicht nog als grote artiesten ontbreken?