Jeroen van Inkel: “Mensen vragen vaak of ik nog op de radio zit”

Jeroen van Inkel kan tegenwoordig over straat lopen zonder herkend te worden, maar als mensen weten wie ze voor hen hebben krijgt de deejay vaak de vraag of hij nog op de radio zit. “Die mensen zijn geen Radio 2-luisteraars”, aldus Van Inkel in Veronica Superguide.

Foto: BnnVara / Annemieke van der Togt

Wat nog wel vaak gebeurt is dat Van Inkel aan zijn stem herkend wordt. Iets wat hij nooit had gedacht. “Meestal roepen ze ‘Rinkeldekinkel.’ Er zijn ook veel mensen die refereren aan ‘Curry & Van Inkel’.” Ook krijgt de deejay dan de boodschap dat ze (hij en Adam Curry, red.) terug moeten op de radio, omdat dit ‘het beste programma ooit’ was.

In 2020 werd Curry & Van Inkel tijdens het zestig jarig jubileum van Veronica verkozen tot meest legendarische radioprogramma van Veronica.

Momenteel is Van Inkel elke zaterdag- en zondagochtend tussen 7 en 10 uur te horen op NPO Radio 2 en in de nacht van zondag op maandag. De afgelopen twee weken verving hij ook Giel Beelen in de avond.

Vervelend vindt de deejay het overigens niet dat hij, in tegenstelling tot vroeger, niet meer steeds herkend wordt op straat, op de foto moet of een handtekening moet uitdelen. “Op een gegeven moment was dat niet meer leuk.” [RadioWereld.NL]

3 reacties

  1. Jeroen van Inkel en Adam Curry samen op de radio, het gaat niet meer werken. De mensen moeten beseffen dat het programma een ‘herinnering’ is geworden. En verder is Jeroen van Inkel in combinatie met Veronica, ook geschiedenis. Hij was een Radio Veronica-icoon, maar werd later ook een Qmusic-icoon. Nu zit hij op NPO Radio 2. Ik vind dat Jeroen van Inkel beter bij Radio 10 past dan bij NPO Radio 2.

  2. Gelukkig zit hij niet meer bij Omroep Max waar hij de ochtend verpeste .
    Hij kan het beste bij Sky Radio gaan werken dan hoor je hem ook niet .

    1. Eens. vond hem ook niet passen bij de doelgroep van radio 5

Reacties zijn gesloten.