NPO Radio 2 gaat weer met de Collectebus op pad voor KWF

NPO Radio 2 trekt vanaf maandag 5 september weer vijf dagen het land in met de Collectebus voor KWF Kankerbestrijding. 100 Uur lang maken vijf deejay-teams radio om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Na enkele jaren afwezigheid wordt de bus weer uit de stalling gehaald. 

Foto: video still Youtube

Vier deejay-duo’s trekken een week lang door heel Nederland en maken overdag uitzendingen in en rond de NPO Radio 2 Collectebus. Het vijfde presentatieteam verzorgt de uitzendingen in de avond en nacht vanuit de studio in Hilversum. Via een QR-code op de bus, bij de deejays of via de site en app van NPO Radio 2 kunnen luisteraars een donatie doen en ook meteen een liedje aanvragen.

Gijs Staverman en Ruud de Wild openen de actieweek op maandag 5 september om 14 uur bij het KWF-kantoor in Amsterdam. Vervolgens doet NPO Radio 2 Collectebus met de wisselende teams alle provincies van Nederland aan. De week wordt vrijdag 9 september van 14 tot 18 uur afgesloten in de studio van NPO Radio 2 in Hilversum.

De deejay-teams:
Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte: 06 – 10 uur
Annemieke Schollaardt en Bart Arens: 10 – 14 uur
Gijs Staverman en Ruud de Wild: 14 – 18 uur
Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof: 18 – 22 uur
Giel Beelen, Rick van Velthuysen en Desiree van der Heiden: 22 – 06 uur.

Stefan Stasse houdt gedurende de week de statistieken bij: welk team verzamelt de meeste donaties, hoeveel kilometers heeft de Collectebus al gemaakt en welke verzoekjes komen er binnen? Ook verzorgt hij reportages over het belang van de donaties.

Waar ik ongelofelijk blij mee ben is dat jullie ons weer met 100 uur radio gaan ondersteunen“, vertelde Johan van de Gronden, directievoorzitter van KWF Kankerbestrijding, maandagochtend in Jan-Willem Start Op. “Jullie gaan met de laatste collectebus het land in. De KWF Collecteweek gaat dit jaar op een hele andere manier.

Vorig jaar kwam de speciale collecteweek van NPO Radio 2 vanaf een vakantiepark in Drenthe. In 2020 was er een drive-in in Deventer. [RadioWereld.NL]