VS: Flinke ontslagronde bij Audacy

Audacy, de op één na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, is gestart met een flinke saneringsronde. Uit verschillende radiomarkten komen berichten van ontslagen medewerkers. Het gaat zowel om presentatoren, deejays als personeel dat achter de schermen werkt. De verwachting is dat van 5% van het totale personeel afscheid genomen wordt.

Een woordvoerder Audacy bevestigt de bezuinigingen aan de Philadelphia Business Journal. “In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een ’transformatiereis’ ondergaan, die groei omvatte door overnames, platformverbeteringen en de toevoeging van honderden werknemers. Maar net als vele andere bedrijven merken wij ook economische tegenwind.” Daarom houdt het bedrijf de hand op de knip en wordt er gesaneerd in het personeelsbestand om de kosten omlaag te krijgen.

Audacy is sinds vorig jaar de nieuwe naam voor Entercom, het bedrijf dat in 2017 ontstond door de fusie tussen Entercom en CBS Radio. Ruim 230 radiostations in de VS in meer dan 45 radiomarkten zijn eigendom van Audacy.

Impact
De impact van de sanering verschilt per radiomarkt. De meest ingrijpende vond plaats in Milwaukee, waar de sportzender 1250 The Fan (WSSP) alle presentatoren heeft ontslagen en nu volledig draait op netwerkprogramma’s.

In Dallas werden Jeff Miles en Rebekah Black, ochtenddeejays van de classic hitszender 98.7 KLUV op straat gezet, evenals nachtdeejay Jim Zippo. Bij de classic rockzender 99.5 The Mountain (KQMT) in Denver mocht ochtenddeejay Dave O’Brien gelijk zijn spullen pakken. Datzelfde lot onderging John Fisher, ochtendman van 94.1 The Sound (KSWD) in Seattle en Kirsten Buccigrossi, co-host van de ochtendshow op Y108 (WDSY) in Pittsburgh.

Bij de sportzender The Team 980 (WTEM) in Washington DC is presentator Reese Waters boventallig gemaakt, terwijl Denise Fondo na 15 jaar moet vertrekken als filelezer bij de nieuwszender KNX in Los Angeles. Lance Hildebrand bracht de afgelopen week voor het laatst de luisteraars van de popzender Y98 (KYKY) op de hoogste van de verkeersproblemen. Hij was in totaal 44 jaar lang filelezer in St. Louis.

Maar ook in Austin, Detroit, Las Vegas, Minneapolis, New Orleans, Sacramento en Baltimore werden diverse medewerkers ontslagen.

Niet de eerste
Audacy is niet het eerste radiobedrijf dat dit jaar flink snijdt in het personeelsbestand. In juni gebeurde dit ook al bij iHeart Media. [RadioWereld.NL]