Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: iHeart Media gaat meer netwerken bij urban radiostations

Bij iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, worden steeds meer netwerkprogramma’s geprogrammeerd op de radiostations. Komend najaar komt er een nieuw programma bij voor urban radiostations met Angela Yee, bekend van de ochtendshow ‘The Breakfast Club’.

Foto: video still Youtube

Nadat eerder dan Ryan Seacrest ‘middays’ of tijdens de middagspits werd geprogrammeerd op tientallen hitstations, en begin dit jaar 35 classic hitsstations voormalig MTV-VJ Martha Quinn tussen 10 en 15 uur hebben geprogrammeerd, gaat iHeart bij de urban radiostations een stap verder.

Waar inmiddels al een slordige 100 radiostations de ochtendshow ‘The Breakfast Club’ van Power 105.1 (WWPR) in New York City overnemen, komt daar een nieuw ‘middays’ programma bij: ‘Way up with Angela Yee’. Het nieuwe programma start gelijk al op minimaal 30 radiostations, waaronder Power 105.1.

Yee is sinds 2010 samen met DJ Envy (Raashaun Casey) en Charlamagne tha God (Lenard Larry McKelvey) te horen in The Breakfast Club. Het programma was korte tijd ook in Nederland te volgen op Revolt TV.

Nu Yee een eigen radioprogramma krijgt, stopt ze met de ochtendshow. Wanneer ze voor het laatst vroeg de wekker hoeft te zetten is nog niet bekend.

Ondanks dat ze stopt met de ochtendshow, blijft The Breakfast Club bestaan. Of ze vervangen wordt of dat Envy en Charlamagne met z’n tweeën doorgaan is nog onduidelijk. [RadioWereld.NL]