VS: iHeart Media start met netwerkprogramma overdag op ruim 35 classic hits stations

Ook bij iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, worden steeds meer netwerkprogramma’s geprogrammeerd op de radiostations. Nadat eerder dan Ryan Seacrest ‘middays’ of tijdens de middagspits werd geprogrammeerd op tientallen hitstations, is het nu de beurt aan de classic hits stations.

Foto: RadioWereld.NL

Sinds maandag is er op meer dan 35 classic hits stations van iHeart Media tussen 10 en 15 uur ‘The Martha Quinn Show’ te horen met voormalig MTV-VJ Martha Quinn. Onder meer 80s Plus Radio (KOSF) in San Francisco, 95.7 The Jet (KJR) in Seattle, Kool 108 (KQQL) in Minneapolis, 103.3 KLOU in St. Louis en 94.1 KODJ in Salt Lake City zenden het programma uit.

Het nieuwe netwerkprogramma van Quinn vervangt de lokale programma’s die tot en met afgelopen vrijdag geprogrammeerd stonden. Een deel hiervan was ook echt lokaal, terwijl bij een aantal stations toch al voicetracks dan deejays van andere stations te horen waren.

Quinn was in 1981 één van de eerste VJ’s van MTV. Sinds 2001 heeft ze haar pijlen op radio gericht. De afgelopen jaren presenteerde ze de dagelijkse ochtendshow op 80s Plus Radio (voorheen iHeart 80s) in San Francisco.

Haar nieuwe programma bevat overigens veel ingrediënten die ze ook in de ochtend had, zoals de Mixtape (drie hits over een bepaald thema), Totally Awesome News en Martha’s Wellness Shot. [RadioWereld.NL]