Bas Smit wint vierde ‘ballen van 538’-award

Bas Smit heeft donderdagmiddag de vierde ‘ballen van 538‘ award in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg deze in het kader van het 30-jarig bestaan van Radio 538. Deze week werden er eerder awards uitgedeeld aan luisteraar Saskia van den Ouden, Di-rect en Antoon.

De landelijke radiozender reikt dit jaar vijf awards uit aan persoonlijkheden (zowel bekende Nederlanders als luisteraars) die in het 30-jarig bestaan van de zender op hun eigen manier ‘ballen hebben getoond’. Bas Smit was die vierde persoon die de prijs kreeg uitgereikt.

Bas Smit kreeg de ‘ballen van 538’ award uitgereikt in de show van Frank Dane vanwege zijn inzet voor het Prinses Maxima Centrum. Hij werd daarbij verrast door de 7-jarige Mali en haar moeder Baukje. Het meisje Mali, die erg ziek werd op 4-jarige leeftijd en inmiddels ‘schoon’ is verklaard, heeft een bijzondere band opgebouw met Bas.

Veel mensen weten niet hoeveel Bas achter de schermen doet voor het Prinses Maxima Centrum. Ook tijdens de laatste editie van Missie 538 (de jaarlijkse goeden doelen-actie van het radiostation) heeft hij zich weer ingezet. Radio 538: “Zijn hart voor goede doelen is nog veel groter dan veel mensen weten. Wij vinden dat hij daarvoor een keer in het zonnetje gezet mag worden.” [RadioWereld.NL]