Marieke Elsinga voorlopig niet op Qmusic door zwangerschapsverlof

Marieke Elsinga was vrijdagochtend voorlopig voor de laatste keer te horen in de ochtendshow ‘Mattie & Marieke’ op Qmusic. De deejay is in verwachting van haar eerste kindje, een zoon, en is daarom vanaf nu met zwangerschapsverlof. De populairste ochtendshow van Nederland moet het dus de komende periode zonder één van de boegbeelden doen.

Foto: Qmusic

Ik heb er niet perse zin in en dat klinkt een beetje gek”, liet Elsinga weten. “Want het is natuurlijk ook heerlijk en er strekt natuurlijk ook een tijd voor me uit, waarvan vrouwen zeggen ‘je moet er echt van genieten, want het is je eerste’. Dus iedereen prent me zo in dat ik moet genieten. Terwijl ik inmiddels ook de emotie heb van ’joh het is net zomervakantie geweest, we zijn lekker nog een ochtendshow aan het maken en ik had gisteren nog televisieopnames. Ik zit er helemaal lekker in’.

Elsinga wordt niet vervangen tijdens de ochtendshow, zo werd eerder werd al bekendgemaakt. Daarmee volgt Qmusic dezelfde strategie als tijdens de eerdere etherpauze die Elsinga in april inlaste. Toen kregen nieuwslezer Anne-Marie Rozing, Joe – Stagiair van de show – Stam en Tom – van de Intercom – de Graaf een iets prominentere rol naast mattie Valk in de ochtendshow. En dat effect was nauwelijks te zien in de luistercijfers waarop de advertenties verkocht worden. “Dus we hebben niet het gevoel dat we er tijdelijk iemand bij moeten zetten”, zei programmadirecteur Roland Snoeijer eerder tegen Nu.nl. “Als er één vriend tijdelijk niet is, vangt de rest van de groep het op.

Om voor te sorteren op de afwezigheid van Elsinga stond de zwangerschap regelmatig centraal in de ochtendshow. Zo kwam het ochtendteam van Qmusic onder meer met ‘Is ’t voor een baby of nie’, waarin de teamleden moeten raden of onbekende voorwerpen voor een baby zijn of niet. Ook moest Elsinga een ochtend lang passen op ‘Test Kees’, oftewel een babypop.

Als afscheid kreeg Elsinga een sweater met de hoofden van haar collega’s van de ochtendshow erop. [RadioWereld.NL]

Foto: video still stream