Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Ombudsman Margo Smit blijft klachten over ON ontvangen

Margo Smit, de Ombudsman van de NPO, blijft nog steeds klachten ontvangen naar aanleiding van de uitzending van Ongehoord Nederland. De nieuwe omroep ON krijgt vooral klachten over aanzetten tot haat, racisme en discriminatie.

Still: NPO1

Dit gebeurde in de uitzending van afgelopen donderdag. De Ombudsman heeft alle klachten weer doorgestuurd naar omroep ON. Maar de kans is klein dat de klagers antwoord krijgen. On reageert niet op individuele reacties. Omroep Ongehoord Nederland is nog steeds niet bereikbaar voor commentaar.

Voorzitter Arnold Karskens heeft namens Omroep ON wel een verklaring op haar website geplaatst naar aanleiding van uitzending 15 september. Daarin reageert Karskens verbaasd op alle commotie rondom het opinie-programma Ongehoord Nieuws.

Volgens de NPO zouden daarbij ‘de grenzen van racistische of discriminerende uitlatingen’ zijn bereikt. Volgens het bestuur van ON! is daarvan geen enkele sprake en is dat ook nooit de bedoeling geweest. Onder de vraagstelling: ‘Racisme, wie doen het?’ en ‘Wie is een racist?’ is aandacht besteed aan de ruzie en de beschuldigingen van racisme bij de partij BIJ1. Deze situatie werd door schrijfster Shohreh Feshtali van Iraanse afkomst en prof. dr. Paul Cliteur, emeritus hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap, geduid. Daarbij heeft Ongehoord Nederland niemand willen beledigen. De kernboodschap van het item was juist de oproep van studiogast Paul Cliteur dat (alle) mensen elkaar meer als mensen zouden moeten gaan zien.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Wat is het doel van de klagers? Willen die Ongehoord Nederland weg hebben? En maken andere omroepen nooit fouten? Het lijkt alsof er met een vergrootglas naar Ongehoord Nederland gekeken wordt.