Radio 10 komt met de 90s Top 810

Radio 10 breidt zijn jaarlijkse 90s lijst uit met 300 nummers en komt met de 90s Top 810. Vanaf maandag 19 september is de lijst te horen op het landelijke radiostation. Stemmen voor de lijst kan nog tot en met vrijdag via de site van Radio 10.

Flippo’s, Spice Girls, aussies en happy hardcore, het is onlosmakelijk verbonden met de jaren ’90. En ondanks dat het voor velen nog als de dag van gisteren lijkt, is de oudste 90s hit inmiddels ook alweer dik 20 jaar oud. En daarom pakt Radio 10 dit jaar uit met de 90s Top 810.

Vorig jaar zond het radiostation nog de 90s Top 510 uit en was de lijst in juni te horen. Toen stond ‘Rainbow in the Sky’ van Paul Elstak op 1, gevolgd door ‘Somebody to Love’ van George Michael & Queen en ‘ November Rain’ van Guns N’ Roses.

Het leuke aan de nineties is de uiteenlopende muziek uit die tijd”, aldus Radio 10-ochtenddeejay Gerard Ekdom. “Er was voor ieder wat wils, zo konden zowel gabbers als liefhebbers van Nederlandstalige muziek hun hart ophalen in de jaren 90. Ikzelf begon in de jaren 90 als dejay op nationale radio, een mooie tijd!

Om de 90’s weken in stijl af te sluiten, is op dinsdag 27 september bij Vue Apeldoorn de 90’s Movienight. Die avond draaien Forrest Gump (1994) en The Matrix (1999). Door te stemmen voor de 90s Top 810 maken luisteraars kans op kaarten voor deze Movienight. Ook via de website van 10 worden kaarten weggegeven. [RadioWereld.NL]