Ivo van Breukelen zwaait af bij 538: “Als je je kindje moet afstaan ga je verder kijken”

Ivo van Breukelen heeft zaterdagavond na acht jaar zijn laatste programma gepresenteerd op Radio 538. Tijdens Dance Department nam hij afscheid. “Het was een fakking grote eer om bij deze club te mogen horen.” Vanaf eind oktober is Van Breukelen dagelijks op 3FM te horen.

Foto: video still Insta

Eind vorige maand werd bekend dat Van Breukelen 538 ging verlaten. Dat kwam naar buiten nadat hij opeens in de nieuwe programmering vervangen word. Nog voordat deze was ingegaan.

Van weerbericht tot Dance Department
De eerste woorden van Van Breukelen op 538 dateren alweer uit 2001, toen hij als gast het weerbericht mocht voorlezen. “Vijf jaar later, toen was ik 17, kwam ik op de landelijke radio en nog eens zeven jaar later maakte ik mijn eerste programma hier op 538. Daarmee kwam een jongensdroom uit. Sterker nog: het werd een aaneenschakeling van jongensdromen, want ik heb zoveel mooie dingen hier mogen doen.

Zo werd de deejay al vrij snel op sleeptouw genomen door het team van Dance Department. “Omdat ze al vrij snel in mij wel een geschikte opvolger zagen voor wanneer Dennis (Ruyer, red.) ooit zou stoppen.” Dat moment kwam uiteindelijk in oktober vorig jaar.

Maar er waren meer hoogtepunten. “Ik ging sidekicken bij Ruud de Wild als Jelte (van der Goot, red.) er niet was. Ik mocht de Top 40 gaan presenteren, nog zo’n jongensdroom die uitkwam. Dance Department vanuit een rijdende bus, locatie-uitzendingen vanaf Mysterieland en Tomorrowland en voor 40.000 mensen het Chaséveld op z’n kop zetten.”

Kindje
Maar of het nu vast was of invallen, ik heb in die acht jaar tijd letterlijk elk tijdslot op 538 wel een keer gedaan. Als dat het geval is en als je ook nog eens je kindje moet afstaan, dan ga je verder kijken.” Onlangs werd bekend dat Armin van Buuren vanaf eind oktober de nieuwe presentator van Dance Department wordt. “En als zich dan ook een kans voordoet om onder andere met je beste maat iets moois op te gaan bouwen, dan pak je die.

Van Breukelen is vanaf maandag 31 oktober elke werkdag tussen 13 en 16 uur te horen op 3FM. Hij is één van de vier deejays die overstapt van 538 naar de publieke popzender. Ook Barend van Deelen, Mart Meijer en Jaimy de Ruijter verhuizen die kant op. [RadioWereld.NL]