Search
Close this search box.

Eerste kersthit van het seizoen een feit op Sky Radio (Update)

Met nog ruim zeven weken te gaan tot kerst, is de eerste kersthit van het seizoen een feit op Sky Radio. Weliswaar is sinds eind september al het themakanaal Sky Christmas te beluisteren via internet en DAB+, maar het hoofdkanaal was nog kerstvrij. Daar kwam vrijdagmiddag echter een einde aan.

Foto: Sky Radio

Vrijdag om 15.10 uur kwam ‘Last Christmas’ van Wham, de nummer 1 uit de Xmas Top 50 van vorig jaar, voorbij op Sky Radio.

Last Christmas is overigens niet de eerste kersthit die Sky dit jaar draait. Op 1 april herhaalde de non-stopzender al de top 5 van de Xmas Top 50, omdat een groot deel van Nederland onder een laag sneeuw bedekt was.

De komende week zullen er nog weinig kerstnummers te horen zijn op Sky Radio, want dan herhaalt het station de Sky Hitlijst van de Eeuw. De lijst met de 500 beste nummers van deze eeuw werd in april al eens uitgezonden, waarbij ‘Hello’ van Adele op de hoogste plek stond.

Waarschijnlijk wordt na volgende week de hoeveelheid kerstmuziek op Sky Radio geleidelijk opgevoerd. De laatste weken van het jaar zendt het station traditiegetrouw uitsluitend kerstmuziek uit als ‘The Christmas Station’.

Vorig jaar bleek uit onderzoek in opdracht van Sky zelf dat de kerstprogrammering 6 miljoen luisteraars trok. Het marktaandeel steeg in die periode volgens de officiële luistercijfers van het NLO naar 9,5%.

Update
Om 17.10 uur was het tijd voor kersthit nummer twee: ‘All I want for Christmas’ van Mariah Carey. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Altijd weer die geijkte zeikerige nummers. Wat een fantasieloos flutstation is het toch.