Online-nieuwsartikelen van 9 regionale omroepen nu in meerdere talen

Vanaf nu is het nieuws van negen regionale omroepen in verschillende talen te lezen. Door een nieuwe functionaliteit op de website en in de app kunnen online-nieuwsberichten vertaald worden naar tien andere talen. Engels, Duits, Frans, Spaans, Pools, Roemeens, Turks, Italiaans, Oekraïens en Arabisch zijn de talen waaruit gekozen kan worden.

Eerder startte Omroep Flevoland met deze dienst. Nu zijn ook onder meer Omroep West, RTV Rijnmond, NH, Omroep Brabant en Omroep Gelderland met deze dienst begonnen.

Rechtsboven op de website is een ronde vlag of NL te zien, zo meldt de regionale omroep Rijnmond in een persbericht. In de app is dit een teken van een wereldbol. Door daarop te klikken, opent er een menu waaruit een taalkeuze gemaakt kan worden. Het artikel wordt dan automatisch vertaald. Vervolgens als er doorgeklikt wordt naar een ander artikel, verschijnt deze ook in gekozen taal.

Ook beschikken de regionale nieuwsapps over een voorleesfunctie, die al langer bestaat. Naast het menu van verschillende talen kunnen lezers het hoofdtelefoontje kiezen, waarna het nieuwsbericht opgelezen wordt.

Ruud van Os, hoofdredacteur a.i. bij Rijnmond: “Het is een goede stap in de richting van een betere band met ons publiek creëren en het vergroten van ons bereik.” [RadioWereld.NL]