Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Finalisten RadioRingen bekend; tweede stemronde van start

Aan de Slag (NPO Radio 2), Adres Onbekend (NPO Radio 5), Kinkstart (Kink), Somertijd (Radio 10) en Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) strijden om de Gouden RadioRing 2022. Dit is donderdagavond in RTL Boulevard bekendgemaakt. Ook de finalisten voor de RadioRingen voor beste presentator en podcast zijn bekend.

Beste presentator
Zo maken Bart Arens (NPO Radio 2), Tim op het Broek (Kink), Marieke Elsinga (Qmusic), Iris Enthoven (Radio 538), Rob van Someren (Radio 10) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2) kans op de RadioRing voor beste presentator. Deze categorie kent opmerkelijk genoeg zes finalisten, omdat voor de vijfde en zesde plek en gelijk aantal stemmen zijn geteld en daarom wordt deze volgens het reglement als extra genomineerde meegenomen naar de tweede stemronde.

Beste podcast
Voor de RadioRing voor beste podcast gaat de strijd tussen Brokko met Korthom en Lotte, De Cor Potcast, F1 aan tafel, FCA Daily Alles over voetbal en Vrouwmibo.

Tweede stemronde
Inmiddels is de tweede stemronde gestart op RadioRing.nl, waarbij gestemd kan worden op de finalisten. Stemmen kan tot en met donderdag 26 januari 12 uur. Daarna worden de Ringen vanaf 20.30 uur uitgereikt in de Vorstin in Hilversum, in aanwezigheid van de genomineerden en genodigden. Radiodeejays Rob Janssen en Jorien Renkema verzorgen de presentatie.

Tijdens de uitreiking worden naast de drie publieksprijzen ook de Marconi Awards uitgereikt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award. Eerder is al bekendgemaakt dat de Marconi Oeuvre Award dit jaar naar Giel Beelen gaat.

Helaas wordt de uitreiking dit jaar niet live uitgezonden. [RadioWereld.NL]