Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Friese oudejaarsvereniging wordt niet vervolgd voor stelen Top 2000-letters

Studenten van de oudejaarsvereniging De Geitefok uit het dorpje Oldeberkoop in Friesland worden niet vervolgd door het Openbaar Ministerie. Ze hadden de letters van het Top 2000-logo in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 december 2022 ontvreemd bij de ingang van het Top 2000 Café.

Foto NPO Radio 2/Emma Pot

Het enorme logo stond bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid aan het begin van het Mediapark in Hilversum. Het OM heeft besloten om niet te vervolgen omdat het ‘geen meerwaarde’ heeft. De NPO is ‘voldoende schadeloos’ gesteld. De studenten hebben de gestolen letters T, O en P meteen terugbracht toen de publieke omroep daarom vroeg.

Toch kreeg De Geitefok voor de eindejaarsstunt wel een proeftijd van een jaar opgelegd waarin ze geen andere nieuwe strafbare feiten mogen plegen. Anders kunnen ze alsnog worden vervolgd voor het stelen van de letters. [RadioWereld.NL]