Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volgens NPO 3FM staat in Vlijmen de beste bushalte van Nederland

Bushaltes verdwijnen en de regio wordt minder bereikbaar, terwijl veel mensen nog elke ochtend op de bus staan te wachten. Daarom gingen Rob Janssen en Wijnand Speelman tijdens de Ochtendshow op NPO 3FM opzoek naar de Beste Bushalte van Nederland.

Veel luisteraars van het radioprogramma zijn elke ochtend van de bus afhankelijk, maar bushaltes verdwijnen en de regio wordt steeds minder goed bereikbaar.

De deejays hielden de verkiezing om aandacht te vragen voor het dalend aantal busverbindingen in de regio. Samen met alle luisteraars zochten de deejays naar de ‘Beste Bushalte van Nederland’. Uiteindelijk kwamen daar de drie genomineerden uit. In Wolput in Vlijmen staat volgens de deejays van de Ochtendshow op 3FM de Beste Bushalte van Nederland. Daarom ging de ochtendshow maandagmorgen naar deze bushalte toe.

Ze trakteerde passagiers tussen 6.00 en 9.30 uur op koffie en Brabantse worstenbroodjes, ook de burgemeester was aanwezig. Ze onthulde een zeer speciale plaquette voor de winnende bushalte. “Een groot deel van onze luisteraars kunnen met het openbaar vervoer niet meer op werk of studie komen. Als je hoort dat er in 5 jaar tijd zelfs meer dan 500 bushaltes zijn opgeheven, dan is dat toch een bizar aantal. Daar wilden we graag aandacht voor en daarom houden we deze verkiezing”, aldus Wijnand Speelman. [RadioWereld.NL]

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO 3FM | We want more (@npo3fm)