Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer ongeneeslijk ziek

Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer (59) is ongeneeslijk ziek. Dit vertelde eindredacteur Yvonne Hoksbergen maandagavond aan het einde van het programma op NPO Radio 1. Ze reageerde op vragen van luisteraars die zich afvroegen waarom de Brouwer al enige tijd niet meer te horen was.

Foto: video still twitter

Jellie wist begin december vorig jaar dat ze opnieuw ziek was: een zeldzame vorm van kanker“, aldus Hoksbergen. “Ze heeft doorgewerkt tot begin februari dit jaar en heeft nog enkele heel mooie gesprekken kunnen voeren, waar ze intens gelukkig mee was.

Er was geen afscheid, omdat we samen met haar hoopten dat ze nog een mooie laatste uitzending zou maken. Ze had al eerder een Houdini-act gedaan, en was na een ziekte in 2017 weer glorieus teruggekomen. Maar helaas heeft de realiteit haar akelig ingehaald en is ze in de laatste fase van haar leven“, vervolgde de eindredacteur.

Namens Brouwer bedankte ze de luisteraars voor de lieve reacties. Brouwer was sinds 2001 één van de vaste presentatoren van Kunststof. [RadioWereld.NL]