NPO Radio 1 ook in augustus meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in augustus het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de zevende maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert.

Foto: Pixabay

In augustus werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld ruim 1,90 miljoen keer gestart (gs), bijna 360.000 keer minder dan in juli. NPO Radio 2 staat opnieuw op plek twee, gevolgd door Qmusic en Radio 538.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 12 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 16 de grootste niet-landelijke commerciële zender. Radio Gelderland is op 28 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Gemiddeld aantal actieve streams
Als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 21.076 actieve streams tussen 31 juli en 3 september, gevolgd door opvallend genoeg NPO Radio 1 en Qmusic. Radio 1 had bijna 5000 actieve streams meer dan in juli.

Tekst gaat verder onder de tabel

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 172 minuten de langste gemiddelde luistertijd (ga), gevolgd door NPO Radio 5 (150 minuten) en Sky Radio Non-stop@Work (149 minuten).

In totaal werden de 125 gemeten radiostations gemiddeld 16,7 miljoen keer per week gestart, iets minder in juli, en waren er gemiddeld 188.944 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 114 minuten, zeven minuten meer dan in juli

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]