Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joe start maandag met eerste 80s Top 800

Radiozender Joe start maandag (9 oktober) met de eerste editie van de 80s Top 800. Gedurende vijf dagen zet het nieuwste landelijke commerciële station de beste nummers uit dit decennium op een rij. De afgelopen weken konden luisteraars stemmen voor de lijst.

Na bijna anderhalve maand alleen de grootste hits uit de 70’s, 80’s en 90’s te hebben gedraaid, is het nu tijd voor de eerste themalijst van de zender.

Of je nou bent opgegroeid in de Jaren 80 of niet: muziek uit de 80s kennen we allemaal”, aldus de radiozender. “Dankzij series als ‘Stranger Things’ en apps zoals TikTok zijn liedjes uit de 80s weer hartstikke populair. Om dat te vieren, hoor je vanaf maandag de beste muziek uit die periode in de Joe 80s Top 800.

De lijst start maandag om 7 uur met ‘Don’t Get Me Wrong’ van Pretenders en is tot en met vrijdag dagelijks tussen 7 en 19 uur te horen. De 80s Top 810 is hier te vinden. Alleen de top 8 is nog geheim.

Eerder dit jaar zond Joe 70s & 80s, dat toen landelijk op DAB+ te horen was en op FM alleen in de Randstad, de 70s & 80s Top 1000 uit. De hoogst genoteerde hits uit de 80s in deze lijst waren ‘Africa’ van Toto (#2), ‘Take on me’ van A-Ha (#4) en ‘Careless Whisper’ van George Michael (#8).

Saillant detail is dat concurrent Radio 10 tot vorig jaar jaarlijks de 80s Top 810 uitzond. Sinds dit jaar is de lijst verlengd tot de 80s Top 1500. In augustus werd deze lijst nog herhaald. [RadioWereld.NL]

2 reacties