Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste kersthit van het jaar een feit op Sky Radio (Update)

Met nog ruim zeven weken te gaan tot kerst, is de eerste kersthit van het seizoen een feit op Sky Radio. Weliswaar is sinds begin oktober al het themakanaal Sky Christmas te beluisteren via internet en DAB+, maar het hoofdkanaal was nog kerstvrij. Daar kwam vrijdagmiddag echter een einde aan.

Foto: Sky Radio

Vrijdag om 14.45 uur kwam ‘Last Christmas’ van Wham, de nummer 1 uit de X-mas Top 50 van vorig jaar, voorbij. Ook toen zond Sky Radio de eerste kersthit van het seizoen ook begin november uit.

Later deze maand wordt de hoeveelheid kerstmuziek op Sky Radio geleidelijk opgevoerd. Op maandag 27 november gaat de knop volledig om en zendt het station traditiegetrouw uitsluitend kerstmuziek uit als ‘The Christmas Station’.

Nieuw dit jaar is dat Sky Radio de handen ineen slaat met Net 5. De X-mas Top 50 is dit jaar namelijk niet alleen op de radio te horen, maar ook te zien op televisie. Op eerste en tweede kerstdag zendt Net 5 om 20.30 uur de X-mas Top 50 uit. Verschillende bekende Nederlanders nemen de kijker in de tv-uitzending mee op een nostalgische reis door de wereld van kerstmuziek en de warmste kerstgedachtes. Welke herinneringen hebben de speciale gasten aan de kersthits en welke tradities zetten zij al jaren voort?

Update
Om 17.15 uur was het tijd voor die andere kerstknaller: ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Ruud de Wild heeft afgelopen week al een half uur kerstplaatjes gedraaid met verzoekjes van de luisteraar. Dus lekker nieuwsfeit.

  2. Wat een drukte
    Last christmas was vorige week maandag al bij Joe…En het is gewoon een plaat over kerst vorige keer. Franse zenders draaien die tiel gewoon het hele jaar..