Search
Close this search box.

KOST 103.5 en K-Earth 101 gezamenlijk aan kop in Los Angeles

Los Angeles had in februari maar liefst twee stations die zich het populairst mogen noemen. KOST 103.5 en K-Earth 101 delen de hoogste positie in de filmstad. In New York City blijft Lite FM de grootste.

Foto: Pixabay

Dit blijkt uit de luistercijfers over februari van Nielsen audio. Opvallend is dat zowel KOST als K-Earth (KRTH) marktaandeel verloren. Bij KOST ging er een vol procentpunt vanaf, terwijl K-Earth 0,2%-punt verloor. Hierdoor scoren zowel de popzender als de classic hitszender 6,0% marktaandeel.

De talkzender KFI AM640 blijft derde met 5,4%, terwijl 104.3 My FM (KBIG) van de vijfde naar de vierde plek stijgt. De popzender won 0,4%-punt en noteert nu 5,0% marktaandeel.

Plaats vijf wordt gedeeld door de hitzender 102.7 KIIS FM en de urban popzender 94.7 The Wave (KTWV). Beide stations zijn goed voor 4,3%.

Bij de doelgroepen leidt KOST nu zowel bij 25-54, als 18-49 en 18-34 jarigen.

New York City
In de Big Apple blijft 106.7 Lite FM (WLTW) de lijst aanvoeren. De popzender deed er zelfs nog een schepje bovenop en steeg met 0,7%-punt naar 8,4% marktaandeel. Ook heeft Lite met bijna 3,58 miljoen luisteraars het hoogste weekbereik.

Q104.3 (WAXQ), waar ochtendjock Jim Kerr onlangs nog zijn 50-jarig radiojubileum in New York vierde, blijft tweede. De classic rockzender steeg naar 6,9%. De hitzender Z100 (WHTZ) sluit aan op drie met 5,6%.

Een flinke stap naar boven maakt ook de publieke zender WNYC. Het station klom met 4,7% marktaandeel van zeven naar vier.

De vijfde plaats wordt gedeeld door de urban popzender WBLS 107.5 en de classic hitszender (W)CBS FM 101.1 met 4,6%. Beide stations daalden, maar voor CBS FM was het wel een flinke dreun. Nadat het station in januari zijn beste cijfers in een jaar tijd scoorde, ging er nu 1,6%-punt vanaf.

Kijkend naar de doelgroepen, dan leidt Lite nu bij zowel 25-54, als 18-49 en 18-34 jarigen

Cincinnati
Elke maand blikt RadioWereld.NL ook op een andere radiomarkt in de VS. Dit keer is dit de stad Cincinnati in de staat Ohio. Met 1,9 miljoen inwoners is dit radiomarkt 33. Ruim 40% van de bevolking bestaat hier uit eenpersoonshuishoudens.

Grootste zender van de stad is 103.5 WGRR. De classic hitszender zag het marktaandeel voor de derde maand op een rij stijgen en scoort met 11,0% het hoogste marktaandeel sinds mei 2022. Daarnaast is WGRR voor het eerst sinds februari 2022 weer marktleider.

Eind vorig jaar kwam er na 28 jaar een einde aan de ochtendshow ‘Married with Microphones’ en dst is voor een radiostation altijd een spannend moment. Want kan de nieuwe ochtendshow het succes van de oude evenaren? Vooralsnog lijkt dat wel het geval te zijn bij WGRR.

WGRR neemt de koppositie over van de nieuwszender 700 WLW, die het marktaandeel met 1,9%-punt zag dalen naar 10,2%. Plek drie is voor de countryzender B105.1 (WUBE) met 9,2%, gevolgd door de hitzender Q102 (WRKQ) met 9,0%. De talkzender 55 (W)KRC completeert de top vijf met 6,1%. [RadioWereld.NL]