Zoek
Sluit dit zoekvak.

Edwin Evers over zijn terugkeer op de radio bij 538: “Het voelt heel goed en vertrouwd”

Edwin Evers is sinds begin februari na een sabbatical van vijf jaar terug op de radio. Bij 538, waar hij jarenlang de ochtendshow presenteerde, is hij nu elke vrijdagmiddag te horen. “Het voelt heel goed en vertrouwd”, zegt de deejay in een interview met RTL Boulevard.

Foto: video still

Wel moest Evers er na vijf jaar wel weer even inkomen. “Maar uiteindelijk is het ook een beetje als fietsen. Ik weet waar alle knopjes zitten en de studio is nog hetzelfde, dus dat maakt ook uit.”

Zijn nieuwe vrijdagmiddagshow is anders dan de ochtendshow die Evers 20 jaar lang presenteerde. “Ik dacht: laten we eerst maar eens een andere invulling kiezen met gasten en live muziek. En dat vind ik ontzettend leuk om te doen.

Omhoog
De terugkeer van Evers heeft Radio 538 geen windeieren gelegd. Nadat vorig jaar de nieuwe ochtendshow met Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen al voor een stijgende lijn bij de luistercijfers zorgde, zorgt Evers voor een extra boost. “Dat is natuurlijk ook lekker en je hoopt natuurlijk ook dat dat gaat gebeuren.” Wel voegt hij eraan toe daar niet ontzettend mee bezig te zijn. “Maar het is een prettige bijkomstigheid.

Ondanks dat de deejay de smaak weer te pakken heeft que radio maken, ziet het er niet naar uit dat hij meer dagen in de studio kruipt. “Ik heb wel gezegd dat als ik ergens moet invallen dat hartstikke leuk vind, maar voor mij is dit nu perfect te combineren met de andere dingen die ik doe. Dus voor mij is één keer in de week perfect”, aldus Evers tegenover RTL Boulevard. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Het is radiomaken zoals het bedoeld is.Het is zoveel beter dan andere jocks.Een verademing om te horen…oorstrelend!