Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coen en Sander beginnen maandag in de ochtend op Joe

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga beginnen maandag (6 mei) in de ochtend op Joe. Samen met nieuwslezer Merel Westrik zijn zij vanaf dan dagelijks tussen 6 en 10 uur te horen.

Foto: Joe / Theun Herder

Ik kijk er enorm naar uit om weer dagelijks de Coen & Sander Show te gaan maken”, zegt Swijnenberg verheugd. “Na 18 jaar samen met de luisteraar de werkdag af te sluiten, gaan we nu voor het eerst met ze opstaan. En dat op JOE: het relatief nieuwe radiostation, waar ik met veel plezier aan mee bouw.

Lantinga voegt toe: “Ik heb vooral heel veel zin om weer samen met Coen dagelijks radio te maken. Onze carrière leest als een groot jongensboek waar we een veelbelovend hoofdstuk aan toe mogen voegen.”

Westrik is blij haar oude rol weer op te pikken: “Terug naar een oude liefde! Nieuwslezen. Maar dan wel op een, voor mij, nieuw medium. Radio. Daar ben ik onwijs nieuwsgierig naar. Ik kan niet wachten tot het maandag is.

De startdatum van de Coen & Sander Show op Joe werd woensdagochtend tijdens een perspresentatie bekendgemaakt.

De komst van Swijnenberg en Lantinga werd al in september vorig jaar aangekondigd door Joe. Maar vanwege concurrentiebeding bij hun vorige werkgevers Talpa (Radio 538) en Mediahuis (Radio Veronica) konden beide heren niet eerder aan de slag bij hun nieuwe werkgever.

De startdatum van Swijnenberg en Lantinga wilde Joe-eigenaar DPG zo lang mogelijk geheim houden. Zelfs nadat de directeur van het bedrijf in een video-interview al had vertelt dat beide heren begin mei aan de slag gingen, wilde Joe geen concrete datum noemen.

Afgelopen week startte Joe wel op social media met het promoten van de komst van de twee deejays. En dat gebeurde op ‘mysterieuze’ wijze. In een filmpje is te zien hoe vier luisteraars ‘het geheim’ te horen kregen en wat hun reacties waren.

Best of Joe Top 500
Vanaf aankomende vrijdag zendt Joe de Best of Joe Top 500 uit. Deze mede door de luisteraar samengestelde lijst met het allerbeste uit de 70s, 80s en 90s, telt af naar de start van de Coen & Sander Show. Luisteraars kunnen tot woensdagavond 19 uur hun favoriete nummers doorgeven. [RadioWereld.NL]

Foto: Joe / Nick van Ormondt