Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM in aardappelconflict met Rotterdamse ondernemers over ‘Pieperpost’

Het nieuwe 3FM-programma gepresenteerd door Tom de Graaf en Joe Stam, zorgt voor ongenoegen bij twee Rotterdamse ondernemers. In het programma werd recentelijk een nieuw onderdeel geïntroduceerd genaamd ‘Pieperpost’, waarbij het duo aardappels naar luisteraars sturen.

Foto: 3FM / Annemieke van der Togt

De ondernemers menen dat de naam van dit onderdeel identiek is aan die van het Rotterdamse bedrijf “Pieperpost“, welke hetzelfde concept hanteert.

Al-Obaidy nam contact op met BnnVara, de omroep die het programma uitzendt op NPO 3FM, en stelde voor om samen te werken om tot een oplossing te komen, zo vertelde hij aan het Rotterdams Dagblad. Een jurist van de omroep reageerde echter dat BnnVara zich niet herkent in de beschuldigingen van de ondernemer, omdat de naam slechts wordt gebruikt voor een ‘kortlopend programmaonderdeel waarvan geen merk wordt gemaakt’.

Al-Obaidy verklaarde tegenover het AD Rotterdams Dagblad “geen trek te hebben” in een juridische procedure en beschuldigde de omroep van arrogantie. Een woordvoerder van BnnVara liet weten aan de krant dat de omroep zich van geen kwaad bewust is: “Ons standpunt blijkt voldoende uit de correspondentie. Namelijk dat we te goeder trouw gehandeld hebben.

Al-Obaidy: “Gelukkig staan we in deze zaak niet alleen. We hebben de afgelopen dagen enorm veel steun gekregen van alle kanten over de schaamteloze kopieeractie van NPO 3FM. Ik ben niet gek. Je mag niet zomaar mijn concept jatten en mijn bedrijfsnaam misbruiken voor je eigen gewin. Maar oké een fout is gemaakt. Je gaat om tafel en lost het samen op. We hebben iedereen bij NPO 3FM, inclusief deejays Tom de Graaf en Joe Stam privé benaderd voor een gemoedelijke oplossing. Helaas werden we compleet genegeerd.

In plaats daarvan kregen we gisteren een enorme dreigbrief van de juridische afdeling van BnnVara. Er wordt gedreigd met allerlei juridische procedures en vorderingen als we hier nog verder op LinkedIn over praten.

Dat pik ik niet. En zeker niet van een publieke omroep zoals de NPO die van mijn eigen belastinggeld wordt betaald. We doen er als land alles aan om pesten op scholen tegen te gaan. En hier staan we. Word je op je 31e als ondernemer gepest, bedreigd en geïntimideerd door een publieke instelling. Het is niet anders dan op school iemand z’n lunch afpakken en dan dreigen dat je hem in elkaar slaat als ie er wat van zegt. Door een overbetaalde jurist die de term “nader tot elkaar komen” nooit heeft geleerd op de universiteit. Pesten is niet oké. Arrogantie is niet oké. Je had dit zo makkelijk kunnen oplossen met een kopje koffie en excuses.

BnnVara heeft inmiddels bekendgemaakt dat het item op 3FM stopgezet is. [RadioWereld.NL]