Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO 3FM geeft plek aan twee kunstenaars in Groninger Museum

Radiozender NPO 3FM heeft een nieuwe actie bedacht, ook al heeft het weinig met radio te maken. In de ochtendshow heeft 3FM-deejay Wijnand Speelman aan de luisteraars gevraagd zichzelf op te geven voor de  3FM actie: ‘Tussen Kunst & Niets’. Dan maakten ze kans op de hele zomer met een kunstwerk in het Groninger Museum te hangen.

Foto: NPO 3FM

Wijnand Speelman heeft maandag in ‘Wijnand in de Ochtend’ tussen 06.00 en 09.00 uur de twee winnaars bekendgemaakt. Dat zijn Ard Huizinga én Michelle Temminghoff.

De actie begon een aantal weken geleden toen een medewerker van een museum in het Duitse München illegaal een spijkertje in de muur had geslagen om daar zijn eigen werk op te hangen.

Dat bracht Wijnand Speelman op een idee. “Wat als we, legaal, regelen dat het kunstwerk van één van onze 3FM-luisteraars de hele zomer in een museum kan hangen?”. Het Groninger Museum was bereid om tijdelijk ruimte vrij te maken voor een schilderij van een luisteraar. [RadioWereld.NL]