Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo begon Lex Gaarthuis in de ochtend op Radio 10 (audio)

Heerlijk zo vroeg uit je bed, het zonnetje op zien komen en samen de dag starten op Radio 10. Ik hoef niet meer te wachten, want we zijn al begonnen.” Lex Gaarthuis had maandagochtend helemaal zin in zijn eerste ochtendshow.

Foto: video still

Voortaan is Gaarthuis elke werkdag tussen 6 en 10 uur te horen, samen met sidekick Luuk van den Braak en nieuwslezer Marrit de Vries.

Ruim twee weken geleden werd officieel bekend dat Gaarthuis de nieuwe ‘Radio 10 Ochtendshow’ ging presenteren. Hij neemt het stokje over van Gerard Ekdom, die afgelopen vrijdag na bijna zes jaar afzwaaide.

De afgelopen twee jaar was Gaarthuis in het weekend te horen op Radio 10. De ochtend is echter ook een plek die hij goed kent. Voordat Ekdom bij Radio 10 begon, presenteerde Gaarthuis namelijk ook al de ochtendshow op de zender. Hij vindt het dan ook ‘te gek’ om weer terug te zijn op zijn oude stek.

De deejay wil een ochtendshow maken met vooral ‘veel vaart en muziek’. “Bij mij hoor je geen gesprek van een kwartier of heel erg uitgevente persoonlijke meningen”, lichte hij toe aan het ANP. “En vooral een nuchtere, licht sarcastische blik op het nieuws.

De start van de eerste Radio 10 Ochtendshow met Gaarthuis is hieronder terug te luisteren. [RadioWereld.NL]