Zoeken
Sluit dit zoekvak.

100% NL bestaat 18 jaar: Volwassen geworden

Radiozender 100% NL is volwassen geworden. Op 8 juli 2006 was de eerste uitzending van het station dat maandag dus haar achttiende verjaardag viert. “Van zowel artiesten als luisteraars krijg ik altijd te horen dat ze zich direct thuis voelen bij ons”, aldus middagdeejay Barry Paf.

De zender startte in 2006 na een juridische strijd met de Nederlandse overheid omdat 100% NL tijdens de frequentieveiling van 2003 onterecht achter het net gevist had. 100% NL presenteerde destijds een plan met 70% Nederlandstalige muziek. Daarmee was 100% NL de hoogste programmatische bieder, wat het belangrijkste veilingcriterium was. Maar het station kreeg de vergunning aanvankelijk niet omdat een andere partij de overheid veel meer geld had geboden.

Na drie jaar juridische strijd werd 100% NL alsnog in het gelijk gesteld en kon het radiostation van start gaan. 100% NL is sinds 2023 onderdeel van Mediahuis Radio, waartoe ook Radio Veronica, Slam, Sublime en Sunlite behoren.

Oprichter en directeur Herbert Visser: “Wat begon na een terecht gewonnen juridische strijd is uitgegroeid tot een ontzettend sterk radiomerk. Na 18 jaar had 100% NL er niet beter voor kunnen staan dan vandaag. Ik ben heel erg trots dat we altijd met vuur en passie voor het doel hebben gestreden om mensen de meest Nederlands georiënteerde programmering in het radiolandschap te bieden.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. JAAAAAAAAA! Het allermooiste radiostation van Nederland JARIG!! 🥳 1,7 miljoen luisteraars per week!! WAUW!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *