Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hans Kemna beschrijft laatste momenten Roef Ragas

Op de website van Kemna Casting schrijft Hans Kemna over de laatste momenten in het leven van Roef Ragas. De acteur overleed 30 augustus aan een hartaanval.

Op de website van Kemna Casting schrijft Hans Kemna over de laatste momenten in het leven van Roef Ragas. De acteur overleed 30 augustus op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Kemna was samen met Ragas in een restaurant aan het eten toen deze plotseling omviel. Volgens Kemna gebeurde het allemaal ontzettend onverwacht: ‘”Waar zijn die toiletten ook al weer?”, vraagt hij. Daar, en je wijst wat terloops naar achteren. Hij staat op, met een tandenstokertje nog tussen de tanden en valt. Een allerlaatste menselijke beweging, hij valt en is niet meer.’

Castingdirector Kemna noemt de gebeurtenis onbeschrijfelijk. “Het is een niet te beschrijven moment als je oog in oog met de dood hebt gestaan”, schrijft hij. “Voor je beseft wat er gebeurt, is het gebeurd. Onberekenbaar, wreed, dodelijk ijzingwekkend.”

Ragas speelde in talloze films en toneelstukken. Bij het grote publiek was hij bekend als rechercheur Rinus de Gier in de politieserie Grijpstra & De Gier. Volgend jaar zou hij in het theater te zien zijn in ‘Knielen op een bed violen’, een toneelbewerking van de gelijknamige roman van Jan Siebelink.

De acteur was getrouwd met actrice Susan Visser, die onder meer te zien is in de serie Gooische Vrouwen. Samen met haar kreeg hij twee kinderen.

Roef Ragas werd op 6 september in besloten kring begraven.

[Novum]