Zoek
Sluit dit zoekvak.

MP3.com weer op het net

MP3.com, een bedrijf dat vanaf zijn servers in het Amerikaanse San Diego muziek ter beschikking stelt aan internetgebruikers, gaat in de komende weken het net weer op, ondanks een juridisch geschil met een platenmaatschappij over copyrights.

MP3.com kwam eerder tot een schikking en tekende licentie overeenkomsten met vier van de vijf grote platenmaatschappijen die het bedrijf hadden aangeklaagd. Alleen Universal Music Group bleef zich verzetten tegen het digitaal verspreiden van muziek die door deze maatschappij op cd is gezet.

MP3.com levert nu alleen nog maar muziek aan internetgebruikers die eerst de cd met de betreffende muziek in hun computer stoppen om aan te tonen dat ze voor het werk hebben betaald. Een federale rechter in New York stelde woensdag dat MP3.com copyrights had geschonden en kende Universal Music Group 25.000 dollar per cd toe, een schadeloosstelling die kan oplopen tot 250 miljoen dollar. MP3.com gaat in beroep. Verwacht wordt dat de zaak uiteindelijk voor het Amerikaanse hooggerechtshof komt. (AP)

Gerelateerde berichten