Stijn van Vliet vanaf zondag op NPO 3FM: ‘Ben zowel enthousiast als doodsbang’

Tv-presentator Stijn van Vliet is vanaf zondag tussen 22 uur en middernacht te horen met zijn radioprogramma ‘De Stijn‘ op NPO 3FM. Het wordt naar eigen zeggen de ‘enige audio glossy van Nederland’. Radio is een nieuwe uitdaging die hem ‘zowel enthousiast als doodsbang’ maakt.

Foto: Stijn Ghijsen

Het nieuwe programma van Van Vliet is onderdeel van de nieuwe programmering van 3FM, die afgelopen maandag is ingegaan.

In zijn programma wil hij op zijn op zijn eigenzinnige wijze zijn glossy tot leven brengen, met alles wat je van een tijdschrift mag verwachten. “Zo kunnen luisteraars genieten van een nieuw soort horoscoop, een luisteraarscolumn en populaire forumvragen.”

Stijn van Vliet maakte voor de Kro-Ncrv eerder het semi-wetenschappelijke programma Streetlab en de Zelfhulpboekenclub podcast.

Stijn van Vliet: “Als kleine jongen bladerde ik door de glossy’s van mijn moeder. Toen wist ik het al: later als ik groot ben wil ik een audioglossy maken op zondagavond bij NPO 3FM. Al kennen mensen mij niet als radiomaker, ook op de radio ga ik graag het experiment aan. Dat kan goed of fout gaan, daarom ben ik zowel enthousiast als doodsbang.

Radio smaakte naar meer
Afgelopen zomer maakte de Streetlab-presentator voor het eerst radio, toen hij het stokje overnam tijdens de vakantie van Wijnand Speelman. Samen met Daan Boom maakten zij het tijdelijke programma ‘De tussentijd’. Deze kennismaking met radio smaakte naar meer: “Er ging een nieuwe wereld open, het live element en het directe contact met de luisteraar vond ik geweldig” [RadioWereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *