Beeld & Geluid opent deuren na grote verbouwing pas in 2023

Beeld en Geluid sloot in oktober 2020 na 14 jaar het museum vanwege een grote verbouwing. Sinds de opening in 2006 is het medialandschap enorm veranderd. Beeld en Geluid beweegt ook mee met deze ontwikkelingen. Daarom wilde ze een compleet vernieuwd en hypermodern museum openen medio 2022. Dat is nu voorlopig uitgesteld tot februari 2023.

Foto: Still YouTube

De afgelopen 14 jaar bezochten drie miljoen mensen het kleurrijke pand op het Mediapark in Hilversum.

Volgens Beeld en Geluid is het “een museum waarin je als bezoeker door middel van een gepersonaliseerde reis wordt meegenomen in jouw eigen leven in media en dat laat ervaren wat jij kunt doen met media, wat media doen met jou, en met de maatschappij.

Tijdens de verbouwing blijft het gebouw van Beeld en Geluid wel toegankelijk als archief, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Het vernieuwde mediamuseum opent in februari 2023 weer de deuren, 29 maanden nadat de deuren werden gesloten. [Radiowereld.NL]