Onderzoek overname Talpa door RTL bijna afgerond

De Autoriteit Consument & Markt, beter bekend als ACM, denkt dat het onderzoek naar de overname van Talpa Network door RTL Group binnenkort is afgerond. ACM wil nog niets zeggen over de uitkomst van het onderzoek. “Het is heel moeilijk om te voorspellen wat er precies gaat gebeuren en hoe partijen gaan reageren“, zegt de woordvoerder van waakhond ACM.

Beide partijen zijn erg groot. Of de toezichthouder de fusie van beide mediaorganisaties toestaat blijft onzeker.

Talpa Network is onder andere eigenaar van vier grote radiostations: Radio Veronica, Radio 10, Radio 538 en Sky Radio. En daarnaast van drie grote tv-zenders: SBS 6, Net5, TV Veronica. Maar ook van diverse veilingsites, games en tijdschriften zoals Linda. Maar RTL Group is de grootste Europese exploitant van commerciële radio- en televisiestations, actief in elf landen.

Overigens is niet iedereen blij met de fusieplannen van RTL Nederland en Talpa Network. DPG, het moederbedrijf van Qmusic en de Bond van adverteerders hebben bezwaar aangetekend bij de concurrentiewaakhond. De bond denkt dat hierdoor de reclamespotjes veel duurder worden. [RadioWereld.NL]