Chanelva Rier nieuwe zendermanager NPO FunX

Chanelva Rier start op 1 januari als zendermanager van NPO FunX. De 32-jarige Rier is op dit moment adjunct-programmaleider bij de publieke zender. Ze neemt het stokje over van Niels Hoogland, die onlangs zijn vertrek aankondigde en tot het eind van het jaar in functie blijft.

Foto: NPO / Roel van Kopenhagen

Voordat Rier adjunct-programmaleider werd bij FunX was ze eindredacteur van de ochtendshow ‘Start met Fernando’ en producer/redacteur van diverse programma’s op de jongerenzender.

Onder vertrekkend zendermanager Niels Hoogland is NPO FunX uitgebouwd tot een succesvol en impactvol merk“, aldus Jurre Bosman, directeur NPO Radio. “Ik ben Niels dankbaar voor al zijn inzet. Tegelijkertijd ben ik verheugd dat we de leiding van dit voor de publieke omroep belangrijke platform in de handen kunnen leggen van Chanelva Rier. Ik heb er alle vertrouwen in dat onder haar aanvoering FunX de nodige stappen blijft maken om ook in de toekomst relevant te blijven voor de veeleisende doelgroep, in een medialandschap dat razendsnel verandert. Ik wens Chanelva alle succes!

Vereerd
Rier is blij met haar nieuwe aanstelling. “Na meer dan 10 jaar voor NPO FunX gewerkt te hebben ben ik vereerd dat ik vanaf 1 januari de zender een volgende fase in mag leiden. In mijn verschillende rollen heb ik FunX leren kennen als een crossmediaal radiomerk dat jongeren in de grote steden en daarbuiten weet te bereiken met een uniek en herkenbaar geluid. Dat doen we met fantastische evenementen als de FunX Music Awards en DiXte 1000, maar ook via de grote online community rondom FunX. Ik heb ontzettend veel zin om in het nieuwe jaar aan de slag te gaan!” [RadioWereld.NL]