Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geflopte docuserie met Ruud de Wild krijgt geen vervolg

De NPO is zeer tevreden met de geflopte docuserie ’Ruud & Olcay in voor- en tegenspoed’, zo vertelt manager lineair Remco van Westerloo. Maar de televisiedirecteur van Powned wil geen tweede seizoen. Ook Ruud en Olcay zijn blij dat het stopt.

Foto: Wessel de Groot

Ruud de Wild: “Ik had van de week een gesprek bij PowNed en toen zei de televisiedirecteur: ‘Eén ding: er komt dus geen seizoen twee’”. Ruud vervolgt: “En toen moest ik een beetje gniffelen en toen dacht ik: oh nou, fijn dat je het zegt, want ik zat nog heel erg te twijfelen.

Olcay Gulsen zegt komende woensdag in het zesde en laatste deel dat ze spijt heeft dat ze aan de docuserie zijn begonnen. Maar De Wild was degene die graag een eigen tv-programma wilde.

Ik had wel verwacht dat het heftig zou zijn, maar ik had niet verwacht dat er tafels en talkshows gevuld zouden zijn met mensen die er iets van gingen vinden.” Olcay vindt het ook jammer omdat de kritiek De Wild heeft gekwetst, of ze daarmee de toneelstukjes of de kijkcijfers bedoelt vertelde ze niet. “Het heeft je beschadigd“, zei Gulsen.

NPO tevreden
Remco van Westerloo zegt tegen Nu.nl dat hij wel tevreden is met het totale bereik van de serie. Online zou het vooral veel kijkers trekken. En de publieke omroep laat zich niet enkel leiden door kijkcijfers, zo vertelt hij. Afgelopen week keken naar de vijfde aflevering op NPO 1 op primetime nog maar 350.000 mensen. [RadioWereld.NL]