NPO Radio 2 vult nacht met vooral muziek na vertrek Rick van Velthuysen

NPO Radio 2 vult de nacht voorlopig met het muziekprogramma ‘Het NPO Radio 2 Top 2000 Dossier’. De wijziging is het gevolg door het vertrek van Rick van Velthuysen naar Radio Veronica. Een opvolger heeft NPO Radio 2 nog niet voor de nacht. Daarnaast begint Desiree van der Heiden voortaan om 4 uur in plaats van 3 uur.

Foto: video still Youtube

Woensdagochtend werd bekend dat Van Velthuysen vertrekt bij NPO Radio 2 en per direct niet meer te horen is. Het zorgde ervoor dat het station met een flink gat in de nachtprogrammering zit, die nu voorlopig gevuld gaat worden met muziek uit de Top 2000. “We zijn al met de omroepen in gesprek over de invulling van de nacht”, zo laat een woordvoerder van de NPO weten aan RadioWereld.NL. “Tot er een definitieve invulling is, zendt NPO Radio 2 van 00.00 tot 04.00 uur vooral muziek uit.” Of dit geheel non-stop is of gepresenteerd wilde de NPO niet zeggen.

Opmerkelijk is dat gelijk besloten is om het programma van Van der Heiden, dat pal na het programma van Van Velthuysen geprogrammeerd staat, met een uur in te korten. De reden hiervoor is onduidelijk. Volgens de NPO is dit op verzoek van Powned, de werkgever van Van der Heiden, gebeurd.

Update
De nacht tussen 0 en 4 uur is geheel non-stop en wordt alleen onderbroken door nieuws op het hele uur. [RadioWereld.NL]