Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 1 ook in mei meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in mei het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de vierde maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert.

In mei werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld bijna 1,86 miljoen keer gestart (gs), iets minder dan in april. Daarachter volgt NPO Radio 2, terwijl Qmusic derde blijft. Radio 10 heeft de vierde plek terug gekaapt van Radio 538.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 12 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 13 de grootste niet-landelijke commerciële zender. Radio Gelderland is op 29 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Gemiddeld aantal actieve streams
Als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 20.965 actieve streams tussen 1 en 28 mei, gevolgd door Qmusic en Radio 10.

Tekst gaat verder onder de tabel

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 162 minuten de langste gemiddelde luistertijd (ga), gevolgd door Qmusic Non-stop (147 minuten en Sky Radio Non-stop@Work (144 minuten).

In totaal werden de 124 gemeten radiostations gemiddeld 17,27 miljoen keer per week gestart, iets minder dan in april, en waren er gemiddeld 182.665 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 107 minuten.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]