Radio Veronica duikt in de jaren ’90

Radio Veronica duikt een week lang in de muziek van de jaren ’90, ‘Het Basispakket van de Nineties‘. De week start op maandag 26 juni om 09.00 uur en is vanaf dan elke werkdag te horen op Radio Veronica. Het Basispakket eindigt op 30 juni om 09.00 uur, waarna de ‘Nineties Top 99’ te horen is.

Het Basispakket van de Nineties
Onder het motto We.Love.Music nemen de deejays van Radio Veronica hun luisteraars mee in de állerbeste platen van dit decennium, dat op muzikaal niveau zo veel rijker is dan velen op het eerste gehoor denken. Het Basispakket van de Nineties wordt gevuld met klassiekers zoals R.E.M., Oasis, The Verve, Alanis Morrisette en TLC.

Radio Veronica draait de nummers uit Het Basispakket op alfabetische volgorde. Zo is bijvoorbeeld op 26 juni ‘Always On The Run’ van Lenny Kravitz te horen, terwijl ‘Zombie’ van The Cranberries pas op 30 juni aan bod komt. Luisteraar krijgen één keer per uur een wildcard om ook zijn of haar favoriet aan Het Basispakket toe te voegen.

Nineties Top 99
Luisteraars kunnen komende week ook hun favoriete 90’s platen tippen bij Rob Stenders en Caroline Brouwer tijdens ‘De Bonanza’. Op basis van deze suggesties wordt door de muziekredactie de ‘Nineties Top 99’ samengesteld, die vrijdag 30 juni vanaf 09.00 uur te horen is.

Eind vorig jaar introduceerde Radio Veronica Het Basispakket. Dit zijn nummers die je volgens het station ‘minstens één keer in je leven gehoord moet hebben’. In maart kwam er een nieuwe editie van Het Basispakket. Komende week staat Het Basispakket voor het eerst in het teken van een bepaald decennium. [RadioWereld.NL]