Zoek
Sluit dit zoekvak.

News/Talk meest beluisterde radioformat in de Verenigde Staten

News/Talk is nog altijd het meest beluisterde radioformat in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit de luistertrends over het eerste kwartaal van Nielsen en Edison Research. De radiostations met een News/Talk format behaalden een gezamenlijk marktaandeel van 10,8%. Adult Contemporary is het populairste muziekformat.

Foto: Pixabay

Amerikanen besteden dagelijks meer dan vier uur per dag aan audio. Radio slokt daarbij bijna 70% van deze tijd op. Vooral buitenshuis wordt er veel radio geluisterd. In de auto wordt bijvoorbeeld meer dan 80% van de tijd naar radio geluisterd.

Amerika is ook het land waar vele verschillende radioformats te ontvangen zijn. Vooral in en om de grote steden. Maar één format is vrijwel overal in de Verenigde Staten wel op de auto te ontvangen: News/Talk. Deze stations focussen zich op nieuws en gesprekken over nieuws en politiek. Voorbeelden zijn 710 WOR in New York City en KFI AM640 in Los Angeles.

Het is dan ook vrij logisch dat News/Talk het populairste radioformat is in de Verenigde Staten. In totaal hebben de vele News/Talk stations een gezamenlijk marktaandeel van 10,8%. Het is echter wel een format dat voornamelijk oudere luisteraars trekt, want kijkend naar de doelgroep 18-34, dan ligt het marktaandeel op slechts 3,5%. Bij de doelgroep 35+ is het marktaandeel 12,3%.

Grafiek: Nielsen / Edison Research

Adult Contemporary (pop muziek) is het op één na populairste radioformat en populairste muziekformat met 8,6%. Dit format scoort vrij consistent bij alle leeftijdsgroepen. Classic hits en Country volgen op een gedeelde derde plaats met 5,9%. Ook hier is duidelijk te zien dat classic hits populairder is bij 35+ dan bij 18-34, terwijl dit bij Country juist omgekeerd is.

Kijkend naar radio luisteren via internet dan is ook hier News/Talk het populairst met 21,7%, gevolgd door All Sports met 8,6% en Adult Contemporary met 8,5%. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Let wel, het populairste format is dus grotendeels op AM of MIDDENGOLF te beluisteren.
    Hier is de MG verguist.
    Waar gaat het mis?

    1. Er gaat niets mis, volgens mij. Het gaat in dit onderzoek om de inhoud van de programma’s, niet om het medium.
      Dat in de Verenigde Staten de middengolf nog gebruikt wordt, zal komen door gewoonte en doordat middengolf over grotere afstanden te ontvangen is, wat een voordeel is bij lange autoritten, lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *