Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kink vecht FM-vergunningen Talpa en Mediahuis opnieuw aan bij de rechter

Kink legt zich opnieuw niet neer bij de uitslag van de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties eerder dit jaar. De radiozender procedeert tegen de vergunningverlening aan Talpa Network en Mediahuis, zo blijkt uit het tussenvonnis in de zaak van Talpa over het bezitten van maximaal drie FM-vergunningen.

Foto: Pixabay

Eerder tekende Kink al bezwaar aan tegen de vergunningverlening bij het Ministerie van Economische zaken en Klimaat (EZK), maar dat werd afgewezen. En daarom volgt nu opnieuw de gang naar de rechter.

Al enige tijd is Kink zich hevig aan het verzetten tegen Talpa (Radio 538, Sky Radio en Radio 10) en Mediahuis (Radio Veronica en 100% NL) en komt daarbij met allerlei theorieën over de samenwerking waarbij Talpa het beleid bij de radiostations van Mediahuis zou bepalen

Niet de eerste keer
In december werd bekend dat Kink naar de rechter was gestapt omdat het meent dat er ‘ongeoorloofde verbondenheid’ is tussen Talpa en Mediahuis/RadioCorp. Eerder diende Kink al handhavingsverzoeken in tegen Talpa en Mediahuis over de verbondenheid, maar die werden na grondig onderzoek afgewezen door EZK.

Volgens Kink hadden beide partijen niet mogen worden toegelaten tot de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties. Kink viel hierbij buiten de boot, omdat het onvoldoende geld bood. Met de rechtszaak hoopte Kink alsnog Talpa en Mediahuis buiten spel te zetten om zo een landelijk commercieel FM-kavel te kunnen bemachtigen.

Maar kort voor de zitting besloot Kink de zaak om nog onbekende redenen weer in te trekken.

Nu blijkt dat Kink opnieuw naar de rechter is gestapt. Dit keer om de vergunningenverlening aan Talpa en Mediahuis aan te vechten. Herbert Visser, directeur van Mediahuis Radio, bevestigt dat Kink de vergunningen aanvecht. Volgens Visser komt Kink met weer dezelfde ‘complottheorieën’ over de verbondenheid. Deze zijn door EZK al meerdere keren afgewezen.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient. [RadioWereld.NL]

Zie ook: Dossier Verdeling Radiofrequenties