Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Crooze stopt 15 mei met uitzenden

Vlaanderen raakt opnieuw een digitale radiozender kwijt. Na Potz en Business AM gooit ook Crooze de handdoek in de ring. Op woensdag 15 mei is de laatste uitzenddag.

Foto: RadioWereld.NL

Crooze startte al ruim 20 jaar geleden. Het station brengt een mix van toegankelijke smooth- en acid jazz, soul, nu-soul, funk, R&B, latin, chillout en club lounge muziek. Tot 2017 was het station onder de naam Crooze FM ook op FM te beluisteren in Antwerpen, Gent en Brussel. Daarna ging het station via internet door.

Twee jaar geleden kreeg het station een nieuwe boost nadat het was overgenomen door de Wase ondernemer Raf Geudens. Dit zorgde er zelfs voor dat Crooze ging uitzenden via DAB+ op het tweede commerciële netwerk op kanaal 5A/5D.

Maar de boost was maar kan korte duur. Reclame is er niet of nauwelijks te horen, waardoor het station nauwelijks inkomsten heeft. Ook doet het niet mee aan het CIM luisteronderzoek, waardoor reclameverkoop lastig in. Promotie is er nauwelijks en ook de socials zijn al meer dan een jaar niet meer bijgewerkt.

Sinds een paar dagen zend het station tussen de non-stop muziek een promo uit, waarin het stoppen van Crooze wordt aangekondigd. “Meer dan 20 jaar lang heeft u kunnen genieten van het geweldige geluid van Crooze. De unieke mix van moderne en klassieke sound heeft duizenden mensen dagelijks kunnen boeien. Helaas komt er vanaf 15 mei 2024 een einde aan onze uitzendingen,” zo luidt de boodschap. [RadioWereld.NL]

15 reacties

 1. Heel erg vind ik het, enigste radio-station dat bij mij al 20 jaar door de speakers komt.

  Wat nu ? Ik hou niet van commerciële zenders en ‘mijn muziek’-stijl vind ik nergens anders…

  1. Crooze wel nog te beluisteren via internet, dus toch niet volledig gestopt?

 2. Een van de weinige zenders die een ganse dag aangename muziek zonder commerciele rommel kon uitzenden. Hopelijk kan hier een oplossing voor gevonden worden zoals bijvoorbeeld het invoeren van een vrijwillige financiele bijdrage waardoor je lid wordt van deze zender.

  Heeeeel jammer.

  Kom snel terug

 3. Sinds mijn aankomst in België (2008) ben ik fan geworden van dit radiostation, één van de beste radiostations van België!

  Als radioluisteraar vraag ik mij af, en wat ga ik nu horen…? Ik ben erg verdrietig over deze uitkomst.

 4. Met plezier kan ik uren in de auto vertoeven omdat CROOZE het met zo aangenaam maakt, mijn dag opvrolijkt, CROOZE , wat moeten we zonder CROOZE !! Bedankt alvast om al die jaren het beste van het beste op radio te brengen ! Hoop stiekem dat jullie er toch weer in slagen om terug te komen ….

 5. Tot mijn verbazing gehoord dat er geen Crooze meer zal zijn op DAB+. Ik luister al jaren naar Crooze. Geen geleuter en altijd aangename muziek. Er moet toch ruimte zijn voor dit genre van muziek? Onbekend is onbemind…

 6. Nog maar net Crooze ontdekt met hun steengoede muziek of hij is al terug weg.Spijtig,het was mijn zender.Krijgen we nog gelijkaardig iets? Hopelijk wel!

 7. Helaas, we ontdekten Crooze pas enkele maanden geleden, via DAB in onze wagen. Het werd onze favoriete zender. We genoten veel te weinig van jullie uitzendingen en dan nu het spijtige nieuws dat jullie stoppen. Zeer jammer is dat, het was kort genieten van jullie originele uitzendingen. Alvast veel succes met de nieuwe wending !

 8. Dit vind ik heel erg, Crooze hoort bij mijn dagelijkse leven en dit al vanaf de start op gewoon FM kanaal dus echt meer dan 20 jaar geleden, ik weet echt niet wat ik nu moet gaan doen, dit stond thuis,in de auto en op mijn werk aan !!! Hier werd mijn smaak op gespeeld, niet de populaire bull shit muziek zoals op al die vervelende storende praat zenders. Dit doet mij echt zoveel pijn, ik ben daar zeer verdrietig om dat Crooze stopt, nogmazls Crooze is My way of classy life,style en music 😪😪😪😪🤤

 9. Ik ben aan het genieten van de laatste uren van Crooze. Was een top radio, spijtig dat men niet meer moeite doet om hem live te houden. Een systeem van donaties had een uitkomst kunnen bieden. Heeft er iemand een goed alternatief gevonden?

 10. Ik ben al trouwe luisteraar van bij de opstart. Gewoon steengoede radio. Maar wat nu? Ben radeloos🥹, HELP

  1. Crooze via internet radio werkt nog steeds perfect, oefff😀

 11. 16 Mei 2024 om 16:45 is er nog steeds muziek bij Crooze! De plannen wellicht toch veranderd?

 12. Jaar geleden ontdekt, en zelfs succesvol geïntroduceerd op de werkvloer.
  Heel jammere wending..
  Maar wel dankbaar voor al de content!

 13. Akkoord met de vele reacties. Bewijst dat er zeker een luisterpubliek voor bestaat. Nu nog een financier vinden die er zijn kapitaal kan mee witwassen : kan toch niet zo moeilijk zijn. Hopelijk een evenwaardige opvolger….