Sublime is verhuisd van Utrecht naar Amsterdam

Sublime is sinds kort niet meer in Utrecht, maar in Amsterdam gehuisvest. De radiozender is ingetrokken in het gebouw waar ook De Telegraaf gevestigd is aan de Basisweg vlakbij station Sloterdijk.

Foto: RadioWereld.NL

De verhuizing van het radiostation is het gevolg van de overname van Sublime door NRC Media, dat net als de Telegraaf tot het Vlaamse Mediahuis behoord. Het is de bedoeling dat het radiostation ook nog een studio aan het Rokin/Nes in het centrum van Amsterdam krijgt. Hier is het NRC momenteel al gevestigd.

Naast Sublime worden ook de podcaststudio’s van Audiohuis ondergebracht in beide panden, waardoor de radiozender en het podcastbedrijf technische faciliteiten kan delen.

De Telegraaf was tot 2020 eigenaar van het pand aan de Basisweg, waar het al sinds 1974 gehuisvest is. Mediahuis besloot het pand, waarvan een deel al werd verhuurd aan pensioenuitvoerder APF, te verkopen en huurt vervolgens een deel weer terug om onder meer De Telegraaf te huisvesten.

Sublime was de afgelopen 10 jaar gevestigd in Utrecht, waarvan vier jaar op het Jaarbeursplein en sinds 2018 in het Werkspoorkathedraal. In 2019 kwam het station nog in het nieuws nadat een auto door de pui van het pand heen reed.

Deze week werd bekend dat Rick Waltmaan als station manager vertrekt bij Sublime. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Sander de Heer, die daarmee terugkeert bij de zender. [RadioWereld.NL]