Rob en Wijnand voorzichtig optimistisch over luistercijfers 3FM: “Twee zwaluwen, nog lang geen zomer”

Hoewel het marktaandeel van 3FM twee metingen op een rij gestegen zijn en het station het hoogste marktaandeel in drie jaar tijd scoort, blijven kersverse ochtenddeejays Rob Janssen en Wijnand Speelman voorzichtig. “We hebben nu twee zwaluwen gehad, dus nog lang geen zomer”, aldus Speelman.

Foto: video still stream NPO Radio 1

Volgens Janssen zijn de nieuwe cijfers dan ook niet uitgebreid gevierd. “We hebben mekaar even een high-five gegeven, maar altijd met een kleine reserve, want je bent zo goed als je laatste uitzending”, zo vertelde hij zondagmiddag in De Perstribune op NPO Radio 1. “Je kunt wel zeggen ‘we stijgen, nu gaat het allemaal prima’, maar dat hebben we bij 3FM vroeger ook wel eens gedacht en dan ging het helemaal de soep in. Dus laten we de focus houden.

Op de vraag waarom het 3FM nu wel lukt om te stijgen weet Speelman niet het precieze antwoord. “Ik ben geen radiowetenschapper, dus kan het niet precies zeggen. Wat ik vooral zelf zie en ook merk is dat we nu een team hebben dat heel graag wil waarbij iedereens de neuzen dezelfde kant op heeft staan en iedereen heeft maar één doel: 3FM weer in stijgende lijn brengen.”

Puzzelstukjes
Vooralsnog lijkt het zendermanager Menno de Boer om het tij te keren, iets wat zijn voorgangers maar niet lukte. “Ik denk dat iedereen die bij 3FM heeft gewerkt die intentie had, maar nu vallen de puzzelstukjes op de goede plek”, vervolgt Speelman.

Volgens Janssen is het vooral de werkwijze van De Boer waardoor de weg omhoog is gevonden. “Wat Menno goed doet is dat hij een visie heeft, die hij heel goed kan verklaren. Er is vertrouwen.” Hij vergelijkt het dan ook met voetbal. “Als je een goede trainer hebt die mensen op goede plekken weet te zetten en iedereen ook weet ‘ik zit op de bank want dan mag ik straks…’ dan heb je een goed team denk ik.” [RadioWereld.NL]