Radio 88.6 breidt uit op FM naar Opper-Oostenrijk

Radio 88.6 heeft zijn uitzendgebied op FM in Oostenrijk flink uitgebreid. Sinds donderdag is de rockzender ook via vijf FM-frequenties in de deelstaat Opper-Oostenrijk te ontvangen. 88.6 was al op FM in Wenen, Burgenland en Neder-Oostenrijk te beluisteren.

Foto: video still Youtube

Om uit te kunnen breiden naar Opper-Oostenrijk heeft 88.6 de vergunning van Lounge FM overgenomen. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de overname nam ruim twee jaar in beslag. Nu is 88.6 in Opper-Oostenrijk ook in en om steden als Linz, Wels, Steyr, Gmunden en Freistadt te ontvangen alsmede op een groter deel van de West Autobahn (A1).

Radio 88.6 was in 2017 de eerste bovenregionale commerciële radiozender in Oostenrijk. Daarvoor kende Oostenrijk alleen lokale, regionale en landelijke commerciële radio. 88.6 Maakte voor die tijd gebruik van diverse regionale en lokale vergunningen, met als gevolg dat het station in zes verschillende edities moest uitzenden, niet alleen voor nieuws, maar ook voor gepresenteerde programma’s.

Door de verschillende vergunningen in te leveren mag 88.6 via al haar FM-frequenties hetzelfde programma uitzenden. Dat gebeurde al in Wenen, Burgenland en Neder-Oostenrijk en met de overname van Lounge FM is hier Opper-Oostenrijk aan toegevoegd. Daarnaast is het station in grote delen van Oostenrijk ook op DAB+ te ontvangen.

Begin dit jaar breidde 88.6 ook uit naar Graz in Stiermarken. Hier is overdag echter een andere programmering te horen. Het verzorgingsgebied van de frequentie in Graz ligt meer dan 10 kilometer van de rest van het verzorgingsgebied van 88.6 op FM, waardoor volledige koppeling niet toegestaan is. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Ben net terug van vakantie uit Oostenrijk. Ben erg geschrokken van DAB ontvangst: In heel Tirol en een deel van Voralberg waar ik was viel op DAB niets, maar dan ook niets te beleven en bleef het angstvallig stil, zowel in de auto als op de portable.
    Bij bezoek aan een grote electronicawinkel (Red-Zac) bleek dat daar zelfs geen enkele DAB-radio te koop te zijn. FM is in Oostenrijk nog altijd leidend, mede door een grote lobby van de commerciële zenders die niet willen investeren in DAB en vrezen voor verlies aan luisteraars en dus derving van reclame-inkomsten. In dit licht is de stap van LoungeFM dan ook te beter te duiden.